Tweede Kamer der Staten Generaal


2990004270

Vragen van het lid Voûte-Droste aan de ministers van Financiën en van Justitie over een mogelijk geval van handel met voorwetenschap bij Content. (Ingezonden 15 december 1999)


1

Verschaft het openbare biedingsbericht van Creyf's-Content van 5 mei jl. duidelijkheid over de vraag of er van ongebruikelijk handelen in het kader van de wet melding voorwetenschap sprake kan zijn?


2

Is het waar dat, indien een besluit tot ongebruikelijke handelingen in opties niet door een voltallige Raad van Commissarissen wordt genomen, dit in strijd met vennootschappelijke regels? 1)


3

Is het waar dat, indien een vennootschap afwijkt van een bestendige gedragslijn met betrekking tot personeelsopties en de inkoop van eigen aandelen zeer kort voor een overname, de toezichthouder behoort te onderzoeken of er sprake is van handel met voorwetenschap?


4

Wat is de reden dat de STE recent een persverklaring uitgaf dat Content niet is afgeweken van de bestendige gedragslijn met betrekking tot toekenning van personeelsopties?


5

Wat is de reden dat de toezichthouder STE geen actie heeft ondernomen in de richting van het OM om aangifte te doen van handelingen in strijd met de Wet toezicht effectenverkeer onderdeel melding voorwetenschap?

NRC Handelsblad, 11 december jl. «Wat deed de beurswaakhond»?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

Zoekwoorden:

Deel: ' Kamervragen over handel met voorwetenschap bij Content '
Lees ook