partij van de arbeid

partij van de arbeid


den haag, 17 maart 2011

vragen van het lid dijsselbloem (pvda) aan de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap

over het inspectietoezicht op de regionale expertise centra (rec's ) en de commissies voor de indicatiestelling


* is het juist dat per 1 april 2011 het inspectietoezicht op de regionale expertise centra (rec's ) en de commissies voor de indicatiestelling (cvi's) wijzigt van integraal toezicht naar risicogericht toezicht?


* is het juist dat de onderwijsinspectie in dat kader heeft laten weten dat alle cvi's leerlingen moeten blijven indiceren en dat alle rec's ouders moeten blijven begeleiden en leerlingen ambulante begeleiding moeten blijven bieden, tot de invoering van passend onderwijs "vooralsnog in 2012"? Brief van de Inspectie betreffende "inspectietoezicht rec's en cvi's in 2011" dd 7 maart 2011


* Hoe moeten de REC's ouders blijven begeleiden en leerling ambulante begeleiding blijven bieden wanneer zij tegelijkertijd geconfronteerd worden met bezuinigingen en oa ambulante begeleiders moeten gaan ontslaan?


* Aan de instellingen is te kennen gegeven dat men ambulant begeleiders en andere medewerkers in het risicodragende deel van de formatie (RDDF) moet plaatsen. Bij deze procedure hoort de verplichting dat de werkgever mensen zo snel mogelijk moet helpen ander werk te vinden. Hoe kan de inspectie deze instellingen tegelijkertijd met risicogericht toezicht eraan houden de wet tot het laatste moment volledig en onverkort uit te voeren?


* Wanneer gaat u beleid en werkelijkheid weer bij elkaar brengen?

Deel: ' Kamervragen over het inspectietoezicht op de Regionale Expertise Cen.. '






Lees ook