Kamerzoekende goed af in Tilburg: lage huurprijs en veel aanbod


DEN HAAG, 20090408 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het aantal nieuw aangeboden kamers in Tilburg opnieuw (11,3 procent) is toegenomen in de maand maart 2009 vergeleken met dezelfde maand een jaar daarvoor. Er zijn in de maand maart in totaal 563 nieuwe kamers aangeboden. De gemiddelde huurprijs van nieuwe aangeboden kamers in de maand maart 2009 is ook gestegen. Een kamerzoekende in Tilburg moest in maart ruim 276 euro neer tellen voor een nieuwe kamer, een jaar geleden was dit nog 260 euro.

Huurprijs kamers Tilburg stijgt met 6,2 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van aangeboden kamers in Tilburg gestegen is (6,5 procent) ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers komt uit op 276 euro. Deze huurprijs ligt 66 euro lager dan het landelijk gemiddelde (342 euro).Aanbod kamers neemt toe met 11,3 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Tilburg is in maart 2009 toegenomen (11,3 procent) vergeleken met dezelfde maand een jaar geleden. Het kameraanbod komt uit op 563 kamers.Vierkante meter prijs stijgt met 6,4 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs is gestegen (6,4 procent) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde oppervlakte (16,18m2) van nieuw aangeboden kamers is in maart dit jaar gelijk gebleven.Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/08/Kamermarkt+Tilburg+Maart+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Kamerzoekende goed af in Tilburg lage huurprijs en veel aanbod '
Lees ook