---

Ministerie van Defensie---

foto: Minister Kamp op patrouille in Kaboel (KL-voorlichting ISAF)

Minister Kamp op patrouille in Kaboel

11-02-2003

Minister Henk Kamp (Defensie) heeft zijn bezoek aan de Nederlandse ISAF-militairen in Afghanistan afgerond. Na de commando-overdracht van de ISAF-veiligheidsmacht maandagmorgen, gebruikte de bewindsman zijn resterende tijd in Kaboel voor gesprekken met Nederlandse militairen en hun commandanten. Ook reed hij dinsdag (11 februari) samen met Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal Luuk Kroon, mee tijdens een patrouille in Kaboel. Inmiddels is hij op weg naar Nederland.

Voorafgaande aan de patrouille door Kaboel kregen de in dikke militaire kleding gestoken minister en Chef Defensiestaf uitleg over de route en de procedures door sergeant Michel Boshoven (zie foto's).

De reis van de minister naar Afghanistan en Kirgizië begon afgelopen zaterdag en bracht hem eerst naar de vliegbasis Manas in Kirgizië. Daar bezocht hij het Nederlandse luchtmachtdetachement dat sinds oktober vorig jaar met F-16's boven Afghanistan patrouilleert. Op maandag reisde minister Kamp door naar Kaboel waar hij de commando-overdracht van de ISAF-veiligheidsmacht bijwoonde. In de vooravond keert hij terug in Nederland (foto's: KL-voorlichting ISAF). foto: Voorbereiding patrouille minister Kamp en admiraal Kroon (KL-voorlichting ISAF)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

Zoekwoorden:

Deel: ' Kamp op patrouille in Kaboel '
Lees ook