CAMPING DE FRANSCHE KAMP

Kampeerders knappen De Fransche Kamp op

Ruim 25 kampeerders van seizoenkampeerterrein De Fransche Kamp in Bussum zijn deze zomer en de komende winterperiode druk bezig met het opknappen van het kampeerterrein. Vakantie en weekenden gebruiken zij om de recreatieruimte tegen geluid te isoleren, de toiletgebouwen op te knappen en de entree van het terrein te verfraaien. In het Jaar van de Vrijwilliger zorgen zij dat het bijna 75 jaar oude kampeerterrein weer pico bello wordt.

Niet alleen zorgen vrijwilligers/kampeerders voor het onderhoud; zij zorgen ook voor het beheer van het kampeerterrein. In 1989 namen de seizoenkampeerders het beheer van de camping over van Het Goois Natuurreservaat, dat het kampeerterrein wilde sluiten. In de jaren daarop is ernstig achterstallig onderhoud door vrijwilligers weggewerkt en een nieuw centrum met voorzieningen gecreëerd. Nu werken vrijwilligers aan groot onderhoud van de overige gebouwen. Het bestuur werkt aan een plan voor de lange termijn waarin andere vormen van kamperen, zoals natuurkamperen, een plek krijgen.

De Fransche Kamp is een kampeerterrein van circa 30 hectare en biedt plaats aan ongeveer 380 kampeerplaatsen. Dit jaar heeft de camping ongeveer 750 kampeerders. De camping is geopend van 1 april tot 1 oktober. Eind september moeten alle huisjes en caravans weer worden opgeslagen.

Deel: ' Kampeerders knappen De Fransche Kamp op '
Lees ook