Kampeertrends 2016 en vakantie in de Belgische Ardennen


Bure, België, 20160422 -- De Belgische Ardennen staan voor rust, vrijheid en avontuur. Voor veel Nederlandse vakantiegangers is dit een perfecte combinatie. Geen wonder dat België al jaren een favoriet is voor veel Nederlanders. Nederlanders gaan graag op vakantie in de Ardennen. De korte reistijd gecombineerd met de gunstige prijzen maken de Belgische Ardennen tot een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming.

Met ruim 469 plaatsen is Camping Parc La Clusure de enige 4,5 ster ANWB-camping in het hart van de Ardennen. Parc La Clusure biedt naast kampeerplaatsen ook de mogelijkheid van het huren van een stacaravan, bungalow of een huurtent. Nieuw in 2015 waren de stacaravans voor mindervaliden, unieke stacaravan “hotelkamers” en kleurrijke stacaravans met 3 slaapkamers en voorzien van alle luxe, zoals een grote flatscreen en vaatwasser. In 2015 en 2016 zijn al vele nieuwe accommodaties geïntroduceerd op Parc La Clusure.

Camping Parc La Clusure in de Ardennen wordt al ruim 24 jaar gerund door de inmiddels bekende Nympha en Jan Jehee. Met deze jarenlange ervaring weet Jan als geen ander wat de aantrekkingskracht van de Ardennen is: "Ook in 2016  zijn de Ardennen weer enorm populair (reeds 30% meer reserveringen dan in 2015), zo blijkt uit de vele boekingen en de aankomende drukke zomer", aldus Jan Jehee (directeur Parc La Clusure).

Waaraan dankt Parc La Clusure zijn succes?
"De gast staat altijd op de eerste plaats. Naast de ruime keuze aan huuraccommodaties worden het uitstekende hygiënische sanitair en het uitgebreide recreatie- en buitensportprogramma door de gasten geroemd. Een aparte vermelding waard is de prachtige omgeving die "natuurlijk" veel kampeerders aanspreekt", aldus Jan Jehee. Met meer dan acht Belgische vakantieparken in zijn netwerk (met in totaal duizenden verhuurplaatsen) beschikt Jan Jehee over de mogelijkheid om het bezoek aan de Ardennen goed in te schatten. "Met een uitstekende bezettingsgraad in 2015 is ook in 2016 weer de verwachting dat België tot de top 5 van favoriete vakantiebestemmingen zal behoren”.

Kampeertrends 2016
Glamping is in 2015 met stip gestegen. In 2016 zal deze trend doorzetten: "Weelderige natuur met de luxe van thuis. Het is de wens van veel Nederlandse vakantiegangers. Campings spelen in op deze wensen door het aantal verhuur accommodaties uit te breiden. Campings zoals Parc La Clusure profileren zich dan ook als vakantiepark in de Ardennen. Warm water, perfect hygiënisch sanitair en een prachtig buitenzwembad blijven bij de meeste vakantiegangers favoriet! Veel 50-plussers vinden gedurende het hele jaar hun weg naar de camping. Ook voor deze groep heeft Parc La Clusure verschillende aanbiedingen. Daarnaast is er een recreatieprogramma ontwikkeld specifiek gericht op hun wensen. Families zijn ook een belangrijke groep, waarbij de kinderen zich kunnen amuseren in een veilige omgeving en zich kunnen uitleven in de rivier de L’homme. De rivier de L'Homme ligt direct aan de camping. Jongeren willen op de camping "chillen" aan het buitenzwembad en op avontuur gaan. De website heeft hiervoor een speciale virtuele ontmoetingsplek. Een moderne camping is niet alleen een familiecamping of een seniorencamping. De camping van 2016 is een compleet vakantiepark dat een breed palet van doelgroepen kan bedienen waardoor in alle seizoenen plezier is gegarandeerd", aldus Jan Jehee.

Meivakantie
De meivakantie is een vakantie die bij uitstek geschikt is om de Ardennen te bezoeken. De meivakantie is ook bekend onder de naam tulpvakantie. Koningsdag, Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag vallen ook in de meivakantie. In Nederland is de meivakantie van 30 april tot en met 8 mei. In België zijn op 5 en 6 mei de feestdagen Hemelvaart.

Voor meer informatie zie www.parclaclusure.be


Deel: ' Kampeertrends 2016 en vakantie in de Belgische Ardennen '
Lees ook