NIPO

Kamperen vooral populair bij hoger opgeleiden

Kamperen is populair in Nederland: de helft (49%) van de Nederlandse huishoudens kampeert wel eens. Kamperen is relatief populair bij de grotere huishoudens (huishoudens met vier of meer gezinsleden) en bij hoger opgeleiden (HBO en universitair). Dit blijkt uit een onderzoek dat NIPO in juni heeft gehouden.

Vier van de tien huishoudens (39%) houden helemaal niet van kamperen. Bij de hoger opgeleiden zijn 'slechts' drie van de tien (30%) huishoudens 'anti-kamperen'. Er is ook relatief weinig weerstand tegen kamperen bij de grotere (4 of meer personen) gezinnen (25%).
1 | Kamperen door Nederlandse huishoudens
kampeerwijze in afgelopen 3 jaar
(meerdere vormen van kamperen mogelijk)
%
tent 25
mobiele caravan 14
stacaravan 13
vouwwagen 5
camper 3

niet gekampeerd afgelopen 3 jaar 51

Met name kamperen in een tent is populair: een kwart (25%) van de Nederlandse huishoudens heeft in de afgelopen drie jaar minimaal één keer met de tent gekampeerd.
Hoger opgeleiden kamperen vaker met de tent (41%) dan lager opgeleiden (15%).

Het onderzoek is gehouden onder circa 19.000 Nederlandse huishoudens en is een voorbereiding op een diepgaander onderzoek onder kampeerders, dat eind september van start gaat.

Bij publicatie of verspreiding gelieve de bron: 'NIPO' te vermelden. Dit persbericht is ook te raadplegen via onze website (www.nipo.nl)

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met John Sloof (020-5225932 of john.sloof@nipo.nl)

juli 2001 | 18.986 interviews met Nederlandse huishoudens

Zoekwoorden:

Deel: ' Kamperen vooral populair bij hoger opgeleiden '
Lees ook