Ingezonden persbericht

Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) besteedt IT-beheer uit aan Kender Thijssen Remote beheer en dagelijkse ondersteuning waarborgen continuïteit bedrijfsvoering KAN

Veenendaal, 11 maart 2003 - Kender Thijssen, toonaangevend leverancier van ICT- en telecommunicatievoorzieningen in de Benelux, heeft een contract afgesloten met het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). Deze regionale bestuursvorm besteedt het volledige beheer van zijn ICT-infrastructuur uit aan Kender Thijssen. Daarnaast verzorgt Kender Thijssen de dagelijkse ondersteuning bij het gebruik van de ICT-voorzieningen en heeft het een adviserende functie voor de optimale inzet en groei van de automatisering bij het KAN. Op basis van de diensten van Kender Thijssen is de continuïteit van de bedrijfsvoering van het KAN gewaarborgd.

Als onderdeel van de uitbesteding denkt Kender Thijssen ook kritisch mee met het KAN over vernieuwingen en optimalisering van haar ICT-voorzieningen. Hierdoor kan het uiterste worden gehaald uit investeringen in automatisering en groeit de IT-infrastructuur mee met de organisatie. Kender Thijssen voert het beheer van de infrastructuur op afstand uit vanuit het eigen beheercentrum in Veenendaal. Ook wordt het KAN geadviseerd over bijvoorbeeld de toepassingsmogelijkheden van redundante systemen en Virtual Private Networks, en over de inrichting van CRM- en de integratie met ERP-systemen. Daarnaast onderzoeken beide partijen gezamenlijk de mogelijkheden van de inzet van portals voor informatie- en applicatieontsluiting via internet, van documentbeheeroplossingen en van veilig en efficiënt e-mailverkeer. Hierdoor bereikt het KAN een optimale beschikbaarheid, performance en beveiliging van haar ICT-voorzieningen.

Het KAN is in het leven geroepen om een oplossing te bieden voor grootstedelijke problematiek en voor de bevordering van de ontwikkeling van de regio Arnhem-Nijmegen, waaronder 21 gemeenten vallen. Het KAN wil onder andere het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets bevorderen, de werkgelegenheid stimuleren en de leefomgeving verbeteren. Daarnaast houdt het KAN zich bezig met milieuaangelegenheden en een optimale inzet van de ICT-mogelijkheden.

"Het KAN richt zich op een groot aantal zeer diverse activiteiten. Om ons volledig te kunnen concentreren op onze kerntaken, besteden we het volledige beheer van onze IT-infrastructuur uit aan Kender Thijssen", zegt drs. J.J. Modder, voorzitter van het College van Bestuur van het KAN. "De samenwerking met Kender Thijssen verzekert ons van bedrijfscontinuïteit, nu en in de toekomst."

"Het feit dat een overheidsinstelling als het KAN kiest voor Kender Thijssen, bevestigt onze positie en expertise in deze markt", zegt Fer Wolbers, accountmanager Service en Beheer bij Kender Thijssen. "Daarnaast bewijzen we onze toegevoegde waarde als totaalleverancier van diensten door het KAN niet alleen met een proactief beheer te ondersteunen, maar ook met consultancy en advies."

Kender Thijssen
Kender Thijssen is ruim 20 jaar een toonaangevend leverancier van en adviseur voor telecommunicatie- en ICT-voorzieningen in de Benelux. Het bedrijf richt zich primair op middelgrote ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen. Kender Thijssen verkoopt en verhuurt hard- en software, en ontwikkelt en implementeert kostenbesparende informatie- en communicatie-infrastructuren. Bovendien levert Kender Thijssen hard- en softwarediensten voor monitoring, beheer, onderhoud en beveiliging van volledige ICT-infrastructuren of delen daarvan, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Hierdoor wordt de continuïteit gewaarborgd en kunnen bedrijven het maximale halen uit hun bestaande ICT-infrastructuren. Kender Thijssen heeft 250 medewerkers in Nederland en België.

Deel: ' KAN besteedt IT-beheer uit aan Kender Thijssen '
Lees ook