Gemeente Middelburg

Afdeling Communicatie
Postbus 6000
4330 LA Middelburg
tel. 0118-675450
fax 0118-675452
P E R S B E R I C H T
4 september 2001

Kanaalweg aan één kant dicht voor verkeer

In verband met het asfalteren van het eerste nieuwe deel van de Kanaalweg is de weg op donderdag 6 september deels afgesloten voor autoverkeer. Vanaf de Stationsbrug is het niet mogelijk de weg te volgen richting Arnemuiden en Nieuw- en St. Joosland. Andersom worden automobilisten over het Kleverskerks Jaagpad en de Kanaalweg omgeleid.

De werkzaamheden op 6 september duren van 07.00 tot circa 18.00 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.
De Kanaalweg wordt in het kader van het project Stationsgebied compleet vernieuwd. Dat gebeurt in fases. Tot het zover is rijden automobilisten deels over de oude en de nieuwe Kanaalweg.
Het eerste nieuwe deel loopt vanaf de Shell-pomp zo'n 200 meter evenwijdig langs het spoor. Hier wordt 6 september geasfalteerd. Vanaf 7 september rijden auto's en fietsers over dit deel, dat overgaat op de oude Kanaalweg.
Het tweede nieuwe deel van de Kanaalweg loopt in het verlengde van het eerste deel verder tot aan de nieuwe busterminal - pal naast het station. Half oktober moet de draagconstructie over de nieuwe fietstunnel gereed zijn. Daarna wordt ook dat deel geasfalteerd. Voor de gehele nieuwe weg geldt dat eerst de onderlagen van het asfalt worden gelegd. Aan het einde van het jaar wordt in één keer de hele toplaag asfalt aangebracht. Die is dan overal hetzelfde van kwaliteit en kleur. In november is de hele nieuwe Kanaalweg bereidbaar. Overige werkzaamheden in het stationsgebied
Vrijdag 7 september worden de busbanen van het nieuwe busstation voorzien van de een na laatste laag asfalt. De toplaag asfalt wordt tegelijk aangebracht met de toplaag asfalt van de Kanaalweg. De maanden erna worden de wachtruimtes en fietsbeugels geplaatst. In het voorjaar van 2002 wordt het busstation in gebruik genomen.

Deel: ' Kanaalweg Middelburg aan één kant dicht voor verkeer '
Lees ook