Provincie Drenthe


Wie wint de laatste Emancipatiehamer van deze eeuw?

Kandidaten gezocht voor Drentse emancipatieprijs

Assen, 8 september 1999
Persberichtnummer 99-153Personen (vrouwen en mannen), bedrijven en instellingen die een vernieuwend initiatief hebben ontwikkeld op het gebied van vrouwenemancipatie in Drenthe kunnen meedingen naar de Emancipatiehamer 1999, de emancipatieprijs van de provincie Drenthe. Alle plannen, projecten en voorzieningen op het gebied van vrouwenemancipatie komen in aanmerking, als ze maar nieuw, creatief, werkbaar en navolgbaar zijn. Met de uitreiking van deze tweejaarlijkse prijs wil de Provincie Drenthe nog eens "hameren" op het belang van gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen.

De winnaar ontvangt naast de Emancipatiehamer (een kunstwerk) 5000 gulden om te besteden aan een emancipatorisch doel.

De Drentse emancipatieprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. In de voorgaande jaren ging de prijs naar: het Vrouwenplatform Hendrik van Boeijen-oord (1991), het Meisjesvoetbalteam van Woonwagenkamp Emmen (1993), de Emancipatiecommissie van de Regiopolitie Drenthe (1995) en de Oostermoerse Agrarische Vrouwen (1997).

Tot 15 oktober kan iedere Drentse burger, organisatie of bedrijf kandidaten voordragen bij de Commissie van Aanbeveling. Dat kan door het invullen van het inschrijfformulier in de folder, die verkrijgbaar is bij alle Drentse gemeenten en bibliotheken. In november maakt de Commissie van Aanbeveling de namen van de genomineerden bekend. Op 14 december reikt gedeputeerde Margriet W. Brink-Massier de prijs uit tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365253, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl

Deel: ' Kandidaten gezocht voor Drentse emancipatieprijs '
Lees ook