Gemeente Rotterdam

Kandidaten voor 'OOG van Rotterdam' gezocht

De gemeente zoekt kandidaten voor de onderscheiding Het OOG van Rotterdam. Het gaat om mensen die daadwerkelijk iets hebben gedaan om Rotterdam veiliger en leefbaarder te maken.

Logo_oog - Wie krijgt "Het OOG van Rotterdam"? Op 17 maart 2003 wordt deze gemeentelijke onderscheiding door burgemeester Opstelten en wethouder Veiligheid mevrouw De Faria uitgereikt aan Rotterdammers die daadwerkelijk iets hebben bijgedragen aan de verbetering van de veiligheid en de leefbaarheid in Rotterdam.

Het tweede jaar voor het OOG

"Het OOG van Rotterdam" is een nieuwe onderscheiding. Vorig jaar werd ze voor het eerst uitgereikt aan vier Rotterdammers. De een had iemand staande gehouden na een diefstal, de tweede overmeesterde een inbreker bij zijn buren, de derde ontmaskerde tientallen zakkenrollers op de markt en de vierde stopte na een achtervolging twee vluchtende inbrekers.

Verdiende onderscheiding

Omdat ze niet aarzelden op te treden toen het nodig was kregen ze de onderscheiding. Kortom het gaat om mensen die bijvoorbeeld zijn opgetreden bij winkelruzies of slachtoffers van agressie hebben bijgestaan of om mensen die geweld of mishandeling hebben gezien en meteen 1-1-2 hebben gebeld. De gemeente Rotterdam vindt het namelijk belangrijk om mensen te eren die zelf iets doen aan een betere woon- en leefomgeving en vooral een veiliger stad.

Wie zoekt de gemeente?

De kandidaten die de gemeente zoekt moeten actie hebben ondernomen om te voorkomen dat anderen schade opliepen en zonder zichzelf in gevaar te brengen. Ook moet het optreden in Rotterdam op straat zijn gebeurd. Verder mogen de kandidaten geen agent, brandweerman of bijvoorbeeld ambulancemedewerker van beroep zijn.

Kent u zo iemand? Download dan het aanmeldformulier en meld hem of haar dan vóór 20 februari a.s. aan bij "Het OOG van Rotterdam"
Antwoordnummer 1790
3000 WB Rotterdam
e-mail: pbv@bsd.rotterdam.nl

U kunt natuurlijk ook bellen op nummer 010-417 26 36

Deel: ' Kandidaten voor 'OOG van Rotterdam' gezocht '
Lees ook