AutoRai

Kansen voor jong talent bij Hyundai World Rally team 11-2-00.

Hyundai geeft nieuwe rallytalenten de ruimte met de start van het Hyundai Driver Development Programme (HDDP). Jonge, succesvolle rallyrijders krijgen van Hyundai de gelegenheid om professioneel niveau deel te nemen aan nationale en internationale rallyevenementen en zo extra ervaring op te doen. Dit jaar rijdt Michael Guest, de Australische Groep N kampioen (97/98), met de Coupé Evo2 een aantal ronden van het World Rally Championship. In de tweede helft van het seizoen zal hij zelfs overstappen naar een Accent WRC, dezelfde auto waarmee Hyundai op de wereldtitel jaagt.

Vorig jaar mistte Hyundai nipt de overwinning in de F2 klasse met deze succesvolle Coupé Evo2. Dit seizoen fungeert deze auto als 'derde' wedstrijdwagen van het Hyundai-team, naast twee Accents WRC die ingezet worden voor het World Rally Championship. "De internationale autosportorganisatie FIA heeft de rallyteams gevraagd zich te ontfermen over jonge talenten. Michael Guest past goed bij ons en we hebben materiaal en mensen om hem goed te ondersteunen bij zijn leerjaar", vertelt David Whitehead die het Hyundai Castrol World Rally Team leidt.

Dromen
Guest zelf zegt: "Wat een kans! Het maakt het mij en later anderen mogelijk door te stromen naar het hoogste niveau in deze sport. Van zo'n kans kun je alleen maar dromen. Natuurlijk is het een leerjaar, maar ik wil me ook bewijzen." Tijdens de rally's in Portugal, Spanje en Griekenland rijdt hij met de Evo2. In de daaropvolgende ronden in China, San Remo en Australië krijgt hij de beschikking over de derde Accent WRC van het Hyundai World Rally Team. De vierwielaangedreven rallyauto heeft een viercilinder tweeliter turbomotor met 300 pk.

Om Guest heen is het Winfield World Rally Team geformeerd, onderdeel van het Hyundai Castrol World Rally Team waarmee de fabrikant deelneemt aan het internationale rallykampioenschap. Wayne Bell, de Australische rallyheld die Hyundai twee seizoenen geleden ondersteunde bij het opzetten van het rallyteam coacht hem. Hij verklaart: "Het is fantastisch om een jong talent zo intensief te kunnen helpen. We zijn bovendien landgenoten en ik ken het Hyundai-team door en door!"

Zoekwoorden:

Deel: ' Kansen voor jong talent bij Hyundai World Rally team '
Lees ook