Politiebericht Friesland: Friesland 24-07-2001
Politieberichten van 23/7 (13.00 uur) t/m 24/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: brandmelder werkt
Maandag omstreeks 09.00 uur werd de bewoonster van een woning aan de Honthorststraat opgeschrikt door de brandmelder die afging. De brandmelder zat op de eerste verdieping en de vrouw, een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden, lag op de zolder te slapen. Zij had de avond tevoren een grote kaars aangestoken en was vergeten deze te doven toen zij naar bed ging. De kaars, die op een houten kist stond, had een begin van brand veroorzaakt. De bewoonster had het vuur zelf geblust. Dankzij de rookmelder is erger voorkomen.

Kollumerzwaag: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken bij een bedrijf aan de Sparrewei. Een kantoorraam werd geforceerd. Een in het kantoor staande kluis werd weggenomen. In de kluis zat een behoorlijk geldbedrag, alsmede 2 oude gouden zakhorloges. Maandagmiddag werd de kluis opengebroken en leeg aangetroffen onder de brug in de Zwemmer bij Wouterswoude. Een medewerker van het bedrijf, een 43-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, heeft aangifte gedaan.

Rinsumageest: diefstal auto
Van zondag op maandag werd een personenauto, merk Seat Ibiza, kleur rood, voorzien van het kenteken ZG-NZ-20 gestolen vanaf de Schoolstraat. De auto stond voor de woning van de eigenaresse, een 31-jarige inwoonster van Rinsumageest, die aangifte heeft gedaan.

Jorwert: inbraak auto
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Sluytermanwei. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Jorwert, had de wagen niet afgesloten. Uit de auto werden een autoradio en een mobiele telefoon weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Lemmer: inbraak school
Tussen vrijdag en maandag werd ingebroken in de openbare basisschool `De Tweespan` aan de Betelgeuze. Een uitzetraam werd opengebroken. Alle lokalen werden doorzocht. Uit de school werden een computer en een grijze papiercontainer weggenomen. Een 39-jarige inwoonster van Lemmer deed namens de school aangifte.

Joure: snelheid
Maandag omstreeks 19.50 uur werd op de Rijksweg A7 tussen het knooppunt Joure en het viaduct Joure West een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Sneek, reed met een snelheid van 178 kilometer per uur terwijl aldaar 120 is toegestaan. De bestuurder kreeg en bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oudemirdum: vechtpartij
Maandag omstreeks 17.25 uur kwam er een melding dat op de Alde Buorren een vechtpartij zou zijn c.q. dat aldaar een man zou zitten, die mishandeld was. Tevens werd er om een ambulance gevraagd. Toen de politie ter plaatse kwam, was het slachtoffer, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, met de ambulance reeds onderweg naar het ziekenhuis in Sneek. Het slachtoffer had een zware hoofdwond. Bij het slachtoffer was z`n maat, een 38-jarige inwoner van Hurdegaryp, die zeer obstinaat was en niets over de toedracht wilde zeggen. Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer bij een 35-jarige Leeuwarder, die met zijn woonwagen op de kermis stond in Oudemirdum, was gekomen. De kermisexploitant kreeg nog geld van het slachtoffer. Bij de woonwagen ontstond toen een woordenwisseling, waarbij het slachtoffer de kermisexploitant bedreigd zou hebben met een mes. Deze had zich hierop verdedigd met een honkbalknuppel en het slachtoffer een tik verkocht, waardoor deze een flinke hoofdwond opliep. De kermisexploitant werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte werd ingesloten. De honkbalknuppel werd in beslag genomen. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.50 uur werd op de Oostersingel een bestuurder van een snorfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, dacht aan een controle te kunnen ontkomen door het park in te rijden en zich daar schuil te houden. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 450 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat, waarvoor hij ook een bekeuring kreeg.

Drachten: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.45 uur werd op De Meent een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 375 ug/l. Hij kreeg en een rijverbod voor 3 uren.

Raerd: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.35 uur werd op de Snitserdyk een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder een 64-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Sneek: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 01.30 uur kwam er een melding dat er gevochten zou worden in een woning aan de Gajus Nautastraat. Ter plaatse bleek dat de voordeurruit van de woning was vernield. Voor de woning stond een personenauto waarvan de voorruit was vernield en tevens lag de zijruit eruit. In de woning een aantal personen aangetroffen, die onder invloed van alcohol en drugs verkeerden. Een 39-jarige inwoonster van Sneek had een wond aan haar rechtervoet en werd na de EHBO van het ziekenhuis in Sneek gebracht. Niemand van de aanwezigen wilde vertellen wat er precies gebeurd was en ook werd er geen aangifte gedaan. De rust zoveel mogelijk hersteld en daarna vertrokken.

Sumar: onwelwording
Maandag omstreeks 23.25 uur vond een 16-jarige jongen uit Eastermar op de Solcamastraat een vrouw, die op de grond lag naast haar fiets. De vrouw was niet aanspreekbaar en reageerde nergens op. De vrouw, een 59-jarige inwoonster van Burgum, werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Aldaar bleek dat zij een hersenbloeding had gehad. De familie werd in kennis gesteld.

Drachten: brand voetbalkantine
Dinsdag omstreeks 04.45 uur brak brand uit in de kantine van de voetbalclub `Drachtster Boys` aan de Postlaan. Het vuur werd door de brandweer met twee wagens bestreden. De kantine brandde uit. Door de technische recherche zal een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van de brand, die op dit moment nog niet bekend is.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Kantine voetbalclub Drachtster Boys brandt volledig uit '
Lees ook