GCI HOLLAND PR

Kapitaalinjectie voor SKIHORIZON

PERSBERICHT

Kapitaalinjectie voor SKIHORIZON
20 miljoen FF voor voltooiing realtime boekingssysteem Alpenreizen
Parijs, 11 april 2000 . Kort na de oprichting begin dit jaar kondigt SKIHORIZON een kapitaalinjectie van 12 miljoen Franse francs aan. SKIHORIZON is de eerste aanbieder van Alpenreizen via een automatisch boekingsysteem in Europa, ook bekend als het Global Distribution System (GDS). Met deze financiële investering, mogelijk gemaakt door Ventech1 en Incom2 kan de ontwikkeling van het voor de toeristenbranche bestemde realtime informatiesysteem worden voltooid.

Nicolas Mendiharat, CEO van SKIHORIZON: .Met vijf landen, 1200 skistations en 40.000 aanbieders van accommodaties, kon vanwege de complexiteit en diversiteit van het aanbod geen GDS worden opgezet. Bovendien is .realtime. het sleutelwoord in de toerismebranche omdat daarmee de bezettingsgraad wordt verhoogd. Dankzij nieuwe informatie-technologieën en internet kunnen we nu alle businessrelaties in het Alpengebied een totaaloplossing aanbieden om de transacties realtime af te handelen..

Het ontmoetingsplatform tussen accommodatie-aanbieders en touroperators bestaat sinds september vorig jaar en is erop gericht de enige realtime geactualiseerde database te worden in deze sector, die tot dusver zeer versnipperd was.

In eerste instantie wordt dit GDS als testversie gelanceerd, in samenwerking met enkele toonaangevende touroperators. Gelijktijdig opent SKIHORIZON de website skihorizon.com voor internetklanten, die op deze manier realtime kunnen boeken, aangezien de website zelf is aangesloten op het GDS en het totale aanbod weergeeft.

.....


1 Ventech heeft 350 miljoen francs geïnvesteerd in internationale ICT-bedrijven. Financières Natexis, sponsor van Ventech, is een van de voornaamste kapitaalbemiddelaars in Europa.
2 Incom, dochteronderneming van CDC-Participaties op het gebied van communicatie/telecommunicatie, is een Frans
risicokapitaal-vennootschap, dat openstaat voor alle actionairs exclusief kasdeposito.s.

Het team

SKIHORIZON heeft circa veertig medewerkers. De leiding is in handen van Nicolas Mendiharat (28). Hij was bijna zes jaar werkzaam bij Totem, marktleider in de branche van skireizen voor jongeren, waar hij ervaring opdeed met het opzetten van ondernemingen gericht op wintervakanties. Van 1998 tot eind 1999 verdrievoudigde hij als CEO de omzet van Totem tot 110 miljoen francs.

Bertrand Drouot L.Hermine (29), die twee jaar bij CCF in New York en drie jaar bij McKinsey & Company actief was, bekleedt de functie van general director Finance & Strategy.

General director Sergio Branco (29) leidt de afdeling Marketing Communication. Hij begon zijn loopbaan binnen de direct marketing van Citroën Italië (twee jaar) en werkte vervolgens drie jaar bij Procter & Gamble.

François Cedan (32) brengt zijn expertise van negen jaar systeemontwikkeling en informatica in. Hij is specialist in internet- en intranettechnologieën en ontwikkelde het SSII Flag System. Daarnaast kent hij de toerismebranche doordat hij in opdracht van een groot Frans reisconcern een intranetsysteem ontwikkelde en implementeerde voor de verhuur van accommodaties.

De Raad van Toezicht van SKIHORIZON bestaat onder meer uit:

Chrisitan Jagodzinsky, grondlegger van de website Telebuch.de, in 1998 overgenomen door Amazon.com, waarvan hij tot 1999 vice-president voor Europese ontwikkeling was.

Loïc Le Meur, grondlegger en CEO van Businesspace, grondlegger en voormalig general director van B2L en Rapidsite.

Patrick Robin, grondlegger en CEO van Imaginet, een interactief agentschap dat nu behoort tot de Engelse ondernemingsgroep Colt.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
GCI Holland public relations & public affairs
Judith Krukkert
Telefoon (020) 67 68 666
e-mail: jkrukkert@gci.nl

Skihorizon
Juliette Foucault
Telefoon (00) 33 1 44 54 34 34


11 apr 00 12:51

Deel: ' Kapitaalinjectie voor Skihorizon '
Lees ook