Kardinaal Danneels in KRO De Wandeling

Datum: 3 september

Belgisch eerste herder over God, opvoeding en spiritualiteit. Kardinaal Danneels: 'Lijden heeft niet laatste woord' .

"Ik heb er nooit aan getwijfeld of Hij een goede God is. Ik heb daarom ook, toen ik bisschop werd, de leus 'Verschenen is de menslievendheid van onze God' uit de herdertjesviering van Kerstmis gekozen." Aldus kardinaal Godfried Danneels in KRO De Wandeling. Hij is negen jaar internationaal voorzitter geweest van de katholieke vredesbeweging Pax Christi. In dat licht praat presentator Maritte Braspenning met hem over het lijden in de wereld. Danneels heeft op deze ellende geen antwoord. "Het is makkelijk om te zeggen dat God het maar moet oplossen, maar ik stel altijd de vraag 'waar waren wij?'. De zin van het lijden bestaat niet, het lijden is een reuze groot waarom. Het enige wat ik wil geloven is dat het lijden niet het laatste woord heeft…"

Een man met een bliksemcarrière in de Belgische katholieke kerk: binnen zes jaar werd hij bisschop, aartsbisschop en kardinaal. En hoewel hij nu 66 jaar is achten verschillende mensen hem een geschikte kandidaat voor het pausschap. In De Wandeling praat Danneels met weemoed over zijn opvoeding en met stelligheid over de huidige honger naar spiritualiteit. "De kerk heeft hierin steken laten vallen. We hebben ons voornamelijk bezig gehouden met de architectuur van het gebouw en zo een honger naar spiritualiteit laten ontstaan. Nu zie je dat mensen het op een ander adres gaan zoeken..."


- KRO De Wandeling, vrijdag 3 september 16.30 uur, Nederland 1.

In KRO De Wandeling gaat presentator Maritte Braspenning iedere vrijdagmiddag op zoek naar inspirerende verhalen van mensen met levenservaring. Een natuurlijk gesprek in een eerlijk decor. Daarnaast bezoekt Herman Post in elke uitzending een onverwacht stukje Nederland en leidt de kijker rond in een mooi wandelgebied van Staatsbosbeheer.

Organisatie: KRO

adres: Postbus 23000

postcode: 1202 EA

woonplaats: Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27

email: wandeling@kro.nl

Deel: ' Kardinaal Danneels in KRO De Wandeling '
Lees ook