Persbericht

Na jaren van demo's sturen naar platenmaatschappijen heb je het eindelijk voor elkaar, je mag een plaatje opnemen. Het is geen echte karnavalsplaat maar een waarvan wij dachten die kan in het karnavals gedruis "meeliften".

Wij zijn als deejay's werkzaam met zowel drive inn show als lokale radio. nu wisten wij wel van vorig jaar dat de radio en tv in het Hilversumse het karnaval slecht promoot, maar na het verdwijnen van b.v. " de vijfuur show" kun je op een redelijk tijdstip nergens meer terecht. Ook de radio zwijgt in alle talen over wat toch het grootste volksfeest van Nederland is. En echt uit de reacties van boven de rivieren blijkt dat ook diverse plaatsen daar in meer of mindere maten karnaval vieren. Maar wat het meest storend is dat zelfs beneden de Moerdijk in het Brabantse land de regionale en comercieele zenders in alle (karnavals) talen zwijgen. Je hoort dan een entausiaste deejay roepen nog negen dagen en het is weer zover "KARNAVAL', en vervolgens draaien ze geen enkele plaat. Het lijkt dus wel of elke zender het Sky radio format gaat toepassen. Zoveel mogelijk muziek voor de gemiddelde luisteraar ! Nu doet de lokale radio wel wat maar die hebben te weinig vrijwilligers om de dagtijd op te vullen. straks moet je op de eerste dag van het karnaval nog kennis maken met de nieuwe "hits". Zonder promotie komen die namelijk niet verder dan de nationale mega tip lijst. In de Telegraaf stond in een artikel te lezen dat het karnaval meer lokaal wordt gevierd. Vele plaatsen maken een karnavals cd'tje na een blerconcours of krakersfestival, maar deze zijn meestal erg plaats gebonden.
Het contrast is heel schril als je toevallig bij het zappen langs een van de Duitse zenders komt, hele shows met life artiesten ,souwelaars, en natuurlijk straks de optochten.
Ons nummers "Wij zijn samen omgebouwd" / "Vroeger was 't veul beter" staan nu drie weken in de nationale mega tiplijst (25). binnenkort volgt een hele CD getitteld "Alle gekheid op un ploatje" uitgabracht op het VNC label.
Een ding blijft dit jaar weer hetzelfde, als het feest straks weer losbarst ben je alles weer even vergeten en ga je enkele dagen helemaal uit je dak. Geen stress alleen maar leut maken!

Afz; Henk Mutsaers E mail: ploatwer@westbrabant.net tel(0162) 515623 collega ploatwerker Hans van Aalst (076)5419041 reacties peilen bel collega artiesten Gebroeders KO tip (19) met"die mooie Monica"
Ton / Gerard Koopmans tel (0162)513738
Kees Verlee megatip 14 met "In de maneschijn" tel (0183)405130

Met muzikale groeten: de Ploatwerkers

Deel: ' Karnaval steeds slechter gepromoot door 'Hilversum' '
Lees ook