Ingezonden persbericht

Kassier Email-Template- PERSBERICHT -

Rotterdam, 24 juli 2001

Kassier.nl biedt Postbank klanten een alternatief
Teleurgestelde klanten van de Postbank kunnen bij Kassier.nl terecht voor mobiel betalen

Meer dan een half miljoen Postbank klanten hebben onlangs minimaal Fl.
1.000,- op een spaarrekening gezet om zo een gratis mobiele telefoon te krijgen en de mogelijkheid om te m-bankieren. De telefoons zijn voorzien van pre-paid Telfort abonnement. Een groot aantal Postbank klanten is echter teleurgesteld door te late levering van de telefoontoestellen. Kassier.nl biedt met haar 1-op-1 betaalfunctionaliteit de teleurgestelde Postbank klanten een gratis alternatief. De betaalfunctionaliteit op www.kassier.nl is toegankelijk voor iedereen met een mobiele telefoon en een (post)bankrekening. Doordat Kassier.nl gebruik maakt van SMS zijn de telefoonkosten bovendien laag en werkt het systeem snel. De 1-op-1 betaalfunctionaliteit is ontwikkeld voor onderling betalen tussen vrienden en bekenden. Mede doordat de daadwerkelijke transactie gefiatteerd wordt in de bankomgeving van de klant is Kassier.nl uitstekend beveiligd.

Het grote succes van de actie van de Postbank en Telfort toont aan dat er behoefte is aan mobiel bankieren. Kassier.nl onderkent deze behoefte reeds geruime tijd en heeft afgelopen januari haar dienst 1-op-1 betalen geïntroduceerd. Met deze dienst kunnen gebruikers van Kassier.nl geld overmaken per SMS of e-mail. In principe kan er geld overgemaakt worden naar iedereen met een e-mailadres. Om het geld te kunnen incasseren moet de betreffende persoon zich registreren bij Kassier.nl. Na registratie kan het geld daadwerkelijk over geboekt worden. Uniek aan de dienst van Kassier.nl is dat deze niet uitsluitend betaal- maar ook incassofunctionaliteit biedt.

Werking 1-op-1-betalen
Met 1-op-1-betalen kunnen gebruikers van Kassier.nl snel en eenvoudig geld overmaken. Iedere geregistreerde gebruiker kan per e-mail of SMS een betaalopdracht aanmaken. Als de begunstigde geregistreerd is bij Kassier.nl kan de betaalopdracht met de betaalfunctionaliteit van Kassier.nl direct uitgevoerd worden. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van acceptgiro's, Rabodirect en de gangbare telebanking systemen. Als de begunstigde nog niet geregistreerd is bij Kassier.nl ontvangt hij/zij een e-mail met daarin het bericht dat er door de betaler geld naar hem/haar is overgemaakt. Zodra de begunstigde zich geregistreerd heeft kan de betaler daadwerkelijk betalen. Als de betaling binnen twee weken niet voldaan is, stuurt Kassier.nl automatisch een herinnering. Alle gegevens worden vastgelegd in een beveiligde omgeving. Meer informatie is te vinden op: www.kassier.nl/help/help1op1betalen.htm

"Goedkoper, sneller en met je eigen telefoon"
"Mobiel geld overmaken is vooral handig als je geen pinpas of creditcard kunt gebruiken maar wel direct wilt betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het betalen aan vrienden en bekenden", zegt Johan Blank, CEO/oprichter van Kassier.nl. "Zeker in groepen komt het regelmatig voor dat iemand geen of te weinig geld bij zich heeft. Als gebruiker van Kassier.nl kun je dan ter plekke een SMS sturen (naar Kassier.nl) waarmee de betaling wordt aangemaakt. Je kunt niet meer vergeten te betalen want de volgende keer dat je aanlogt bij Kassier.nl wordt je automatisch naar de openstaande betaling geleid. Door de ondersteuning van laagdrempelige betaalinstrumenten zoals acceptgiro's en Rabodirect wordt betalen bovendien heel eenvoudig. Kassier.nl maakt gebruik van de snelle en voordelige SMS-infrastructuur die door bijna alle mobiele telefoons wordt ondersteund. De kosten zijn hierdoor gelijk aan die voor het versturen van een SMS-bericht en aanzienlijk lager dan bij het gebruik van WAP".

Kassier.nl richt zich uitsluitend op betalingsverkeer tussen vrienden en bekenden en biedt daarnaast diverse mogelijkheden voor een financiële groepsadministratie, groepskalender en groepscommunicatie."


- EINDE BERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Kassier.nl status op 24 juli 2001
Kassier.nl is opgericht in februari 2000 en vormt een zelfstandige BV. Kassier.nl is gevestigd in Rotterdam en richt zich op alle (niet geïnstitutionaliseerde) 'groepen' die gezamenlijke activiteiten uitvoeren waarvoor verrekening plaatsvindt. Dit varieert van jaarclubs, sportteams, vriendenclubs en studentenverenigingen tot samenwoners, reisgezelschappen, disputen en bridgeclubs et cetera. Alle producten en diensten van Kassier.nl zijn erop gericht het 'groepen' makkelijker en eenvoudiger te maken om activiteiten (financieel) te organiseren en te verrekenen. Kassier.nl beoogt de administratieve en financiële rompslomp bij 'groepen' te minimaliseren. Kassier.nl is online sinds 1 september 2000 en telt momenteel 2485 actieve gebruikers.

Diensten
De diensten die Kassier.nl haar gebruikers aanbiedt, zijn:
- Een financiële administratie voor 'groepen' en activiteiten;
- Het monitoren van betalingsverkeer en het genereren van betalingsopdrachten;

- Gezamenlijke vastlegging en raadpleging van gegevens van de groepsleden, zoals naw-gegevens, e-mailadressen, mobiele telefoonnummers, verjaardagen et cetera;

- Groepscommunicatie, via bijvoorbeeld groeps-sms.
Privacy en beveiliging
Kassier.nl is aangemeld bij de registratiekamer in Den Haag en alle gegevens worden met inachtneming van de geldende privacy wetgeving opgeslagen en beheerd. Kassier.nl besteedt maximale aandacht aan de beveiliging van de gegevens van haar gebruikers.

Eendracht Invest BV
Investeringsmaatschappij Eendracht Invest BV heeft de aandelen van Kassier.nl in handen en is haar (formele) oprichter. De heren Ir. J.W. Blank en Ir. L.J. van der Plas hebben, via hun persoonlijke houdstermaatschappijen, beiden de helft van de aandelen van Eendracht Invest BV. Zij zijn respectievelijk CEO en CTO van Kassier.nl.


- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (niet voor publicatie):
Kassier.nl
Contactpersoon: Johan Blank, CEO/ oprichter
tel: 010 - 2010431, e-mail: j.blank@kassier.nl
www.kassier.nl

Deel: ' Kassier.nl biedt Postbank klanten een alternatief '
Lees ook