Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van vrijdag op zaterdag 28-29-9
14:29 zaterdag 29 september 2001

Martin Panman
0651611628

Kat over de weg, auto totall loss

EEXT. Vannacht reed een 30 jarige bestuurder uit Gieten zijn auto totall loss tegen een aantal bomen bij de kruising Stationsstraat en Anderenseweg in Eext. Volgens de bestuurder stak er een kat de weg over, waarvoor hij moest uitwijken. Hij reed een verkeersbord omver en raakte vervolgens meerdere bomen. Alhoewel de auto geheel werd vernield, zag de bestuurder toch nog kans om thuis te komen. Daar moest hij blazen en toen bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau moest hij een blaasproef ondergaan. Hij blies 240 ugl. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en het kentekenbewijs van de auto werd ingenomen.

Fietser geschept

RODEN. Op de Kastelenlaan gebeurde vrijdagmiddag een ongeval waarbij een 13 jarige fietster gewond werd. De jonge dame stak zonder goed uit te kijken de Kastelenlaan over. Vanuit Roden kwam een bestuurder van een personenauto in de richting van Nieuw Roden. De bestuurder van deze auto, een 21 jarige inwoner van Roden, kon ondanks uitwijken en remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Via de motorkap, raakte ze de voorruit van de auto. Met hoofdletsel werd het meisje overgebracht naar het AZ in Groningen.

Motorrijder onderuit

EMMEN. Op de Emmerweg kwam een 40 jarige motorrijder uit Emmen te vallen. De motorrijder haalde op de Emmerweg een voor hem rijdende auto in en stuurde vervolgens te ver naar rechts. Hij raakte daarbij een trottoirband, verloor de macht over het stuur en viel. Met een gebroken pols en diverse kneuzingen werd de man overgebracht naar het Schepersziekenhuis. De motor werd zwaar beschadigd en moest afgesleept worden.

Alcomobilisten

Nacht van vrijdag op zaterdag
MEPPEL. Op de Leonard Springerlaan moest een 30 bestuurder, een inwoner van Blankenham, een blaasproef ondergaan. Hij blies 270 ugl. en kreeg daarvoor een boete van 410 gulden.

Een 24 jarige automobilist uit Havelte werd gecontroleerd op de Hoogeveenseweg. Hij blies 260 ugl. en moest een boete van 410 gulden betalen.

Op de Hoogeveenseweg werd ook een 48 jarige bestuurder uit Meppel gecontroleerd. Hij blies 490 ugl. Met een dagvaarding en een rijverbod kon de man vertrekken.

In totaal werden in en rond Meppel 558 blaastesten afgenomen. 5 x werd een proces-verbaal uitgereikt voor het rijden onder invloed. 10 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het te hard rijden (lasergun) en 8 kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordels.

WESTERBORK. Op de Hoogeveenseweg blies een 39 jarige bestuurder van een auto 565 ugl. De uit Coevorden afkomstige man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

RODEN. In Roden op de Trambaan werd een 24 jarige bestuurder uit Hengelo gecontroleerd. Hij blies 450 ugl. Toen bleek ook dat het rijbewijs van de man al was ingevorderd voor eerdere overtredingen. Met een dagvaarding kon de man, zonder auto zijn weg vervolgen.

Paard er vandoor

Een motorsurveillant van de politie zag tot zijn verbazing op de Stationsweg in Zuidlaren een paard met wagen voorbij komen. Een berijder bleek niet aanwezig te zijn. Toen het paard de oprit naar de 34 oprende kon de motorrijder hem tot stilstand brengen. Het paard is overgebracht naar een stal in de buurt. Toen bleek ook dat het paard ontsnapt was in Noordlaren. Onderweg had de combinatie schade toegebracht aan een personenauto van een inwoner van Hoogezand.

Eenzijdig ongeval

EMMEN. Op de Emmerweg gebeurde vanmorgen een eenzijdig ongeval. Een bestuurder van een personenauto raakte met zijn auto in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Alhoewel het ambulancepersoneel snel ter plaatse was mocht reanimatie niet meer helpen. De 67 jarige bestuurder afkomstig uit Emmen, overleed ter plaatse. De mogelijkheid bestaat dat hij voor het ongeval onwel is geworden.

Diefstal uit woning

EMMEN. In een woning aan de Boonackers is vrijdagmiddag ingebroken. Een videorecorder en een bedrag aan geld werd gestolen. De bewoners hadden ongeveer 20 minuten de woning verlaten om te gaan winkelen. Toen ze terug kwamen zagen ze dat de tuindeuren openstonden. Bij de woning werd een auto met aanhangwagen gezien. De eigenaar van de auto kon getraceerd worden. Kennelijk had(den) de inbreker(s) in de gaten dat de politie hen op de hielen zat, want even later werden de gestolen spullen teruggebracht naar de Boonackers. De politie stelt een verder onderzoek in.

Ruzie op het AZC

COEVORDEN. Op het asielzoekerscentrum in Coevorden is vrijdagavond ruzie ontstaan tussen twee bewoners. Het begon als een ordinaire scheldpartij, waarbij een aantal bewoners trachtten de verdachte te kalmeren. Dit lukte niet. Uiteindelijk pakte de verdachte, een 36 jarige man uit Syrië een mes en stak daarmee een 32 jarige man eveneens afkomstig uit Syrië. Het slachtoffer is gewond opgenomen in het ziekenhuis. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Potloodventer

HOOGEVEEN. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen werden vannacht tegen 3.25 uur, twee jongedames van 17 en 18 jaar oud geconfronteerd met een man die zich zelf stond te bevredigen. De dames fietsten ter hoogte van de sigarettenkiosk op de Hoofdstraat, toen een man op een witte Puch Maxi te voorschijn kwam en zich zelf begon te bevredigen. De dames stoorden zich hieraan niet en reden verder. Vervolgens werden ze klem gereden door de potloodventer, en begon hij opnieuw. De dames schrokken hiervan hevig en vluchtten een café binnen.
Het signalement van de dader is: Grote vent met een rond hoofd. Hij had kort donker haar en droeg een jas met rood met zwarte kleuren. Hij reed op een Puch Maxi die veel lawaai maakte. De politie zoekt getuigen van dit voorval. (e-mail: hoogeveenwest@politie-drenthe.nl)


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Kat over de weg in Eext auto totall loss '
Lees ook