P e r s b e r i c h t

KBC Bank opent vertegenwoordigingskantoor in Nanjing (China)

18/5/1999

Vanaf 18 mei beschikt KBC Bank met de opening van een vertegenwoordigingskantoor in Nanjing over een derde contactpunt in de Volksrepubliek China. Nanjing is gelegen in de provincie Jiangsu. Dit vertegenwoordigingskantoor fungeert conform de plaatselijke regelgeving als verbindingskantoor voor het hoofdkantoor van KBC Bank.

Het zal bovendien KBC ondersteunen in de ontwikkeling van haar commerciële activiteiten in deze welvarende provincie, die na de provincie Guandong de tweede plaats inneemt in China op het vlak van BNP en waarin al meer dan 20.000 buitenlandse bedrijven hebben geïnvesteerd.

KBC is de eerste Belgische bank die een operationele vestiging opende in China (Sjanghai) op 9 juni 1997. Op 8 januari van dit jaar werd een tweede branch geopend, ditmaal in de Speciale Economische Zone in Shenzhen.

KBC richt zich in de provincie Jiangsu tot een bestaand cliënteel van bedrijven met buitenlandse partners, plaatselijke ondernemingen en lokale financiële instellingen. Vanuit de KBC-branch in Sjanghai wordt een dienstenpakket van korte- en langetermijnfinanciering, wisselverrichtingen en handelsfinanciering aangeboden. Op termijn overweegt KBC Bank haar nieuwe vertegenwoordigingskantoor in Nanjing uit te bouwen tot een volwaardige branch. Een aanvraag hiervoor werd al aan de bevoegde overheid voorgelegd.

KBC Nanjing is de recentste schakel in een snelgroeiend KBC-netwerk in de Asia-Pacific-regio. KBC heeft er branches en dochtermaatschappijen in Sjanghai, Shenzhen, Hong Kong, Singapore, Taipei, Kaoshiung, Manila en Labuan. Daarnaast beschikt de bank ook nog over vertegenwoordigingskantoren in Bangkok, Jakarta en Kuala Lumpur.

De dagelijkse leiding van dit nieuwe Chinese vertegenwoordigingskantoor in Nanjing werd toevertrouwd aan mevrouw Guo Xiwei.

Contactgegevens:

Journalisten kunnen steeds contact opnemen met Piet Jaspaert, KBC Corporate Communicatie, tel. (02) 429 85 78, fax (02) 429 81 54. Andere geïnteresseerden kunnen terecht op het gratis groene nummer: 0800/23.6.23

Deel: ' KBC Bank opent kantoor in Nanjing (China) '
Lees ook