KBR zal elektriciteitscentrales leveren ter ondersteuning van de Amerikaanse militaire operaties in Afghanistan

HOUSTON (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111108 --

KBR (NYSE:KBR) heeft vandaag aangekondigd dat het door de US Army Corps of Engineers (USACE) in het Philadelphia District een contract toegekend gekregen heeft om als aannemer van onvoorziene elektriciteitscentrales in Afghanistan te dienen. KBR zal elektriciteitscentrales leveren ter ondersteuning van de Amerikaanse militaire operaties op Forward Operating Bases (FOB's) in Afghanistan. De toekenning bestaat uit meerdere toegekende taakopdrachten op contractbasis en KBR zal concurrerend op individuele taakopdrachten bieden.

KBR en de andere twee geselecteerde aannemers zullen om de taakopdrachten onder het contract strijden. Het contract heeft een plafondwaarde van $490 miljoen over een periode van vijf jaar. Deze prestatiecontracten worden toegekend als contracten met Onbeperkte levering/Onbeperkte hoeveelheid (ID/IQ - Indefinite Delivery/Indefinite Quantity) en hebben één basisjaar en vier optionele jaren.

KBR's rechtstreeks klant zal USACE Philadelphia District worden, die het contract zal beheren. De klant in het veld is de U.S. Army Central Command (CENTCOM), die de verantwoordelijkheid heeft voor de Amerikaanse militaire operaties in Afghanistan. Het doel van het contract is om te zorgen voor betrouwbare aannemers met bewezen kennis op het gebied van energieopwekking en ervaring in het werkzaam zijn in afgelegen oorlogsomgevingen.

“KBR is verheugd om onze dienstverlening naar de Amerikaanse regering in Afghanistan uit te breiden door elektriciteit aan onze militairen te leveren”, aldus Mark Williams, Group President, Infrastructure, Government & Power. “Sinds 2002 hebben we continu een scala aan ondersteunende diensten geleverd aan het Amerikaanse leger in Afghanistan, met inbegrip van elektriciteit.”

KBR is een wereldwijde engineering-, bouw- en dienstenbedrijf die ondersteuning biedt aan markten voor energie, koolwaterstof, overheidsdiensten, mineralen, civiele infrastructuur, energie, industrie en commercie. Ga voor meer informatie naar www.kbr.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
KBR
Sharon Bolen, Director, Bestuur, +1 713-753-7615
mediarelations@kbr.com
of
Rob Kukla, Jr., Director, Investeerderrelaties, +1 713-753-5082

investors@kbr.com

Ticker_symbol NYSE:KBR
ISIN US48242W1062

Deel: ' KBR levert elektriciteitscentrales militaire operaties in Afghanistan '


Lees ook