PERSBERICHT - 22 JANUARI 2000

Jury geeft Kip Shuttle een eervolle vermelding
KCK-caravan van het jaar 2000: Eriba Future

Eriba Future: de KCK Caravan van het jaar 2000

De Eriba Future heeft de titel 'KCK-Caravan van het Jaar 2000' in de wacht gesleept.

De jury, bestaande uit negen journalisten die het nieuws op caravangebied volgen, was unaniem van mening dat de Future zowel met z'n uitstraling als 'onderhuids' als trendsetter gezien mag worden.

Een eervolle vermelding kreeg de Kip Shuttle.

Uit het juryrapport blijkt dat de Eriba Future in meerdere opzichten een bijzondere caravan is. Bij het ontwerp stond een lage luchtweerstand voorop.

Ronde vormen
Dat is bereikt door ronde gladde vormen van het exterieur én door een beperkte opbouwhoogte: de caravan - deels van polyester, deels uit aluminium - is voorzien van een met de bodem geïntegreerd chassis, waardoor de totale hoogte maar liefst 7 centimeter lager uitkomt dan die van de bekende Eriba Tourings. Met behulp van het hefdak is binnen desondanks een stahoogte van 1.97 meter beschikbaar.

Duits-Frans
De ontwikkeling van de Eriba Future was een Duits~Franse aangelegenheid: de hoofdvestiging van de fabrikant staat namelijk in het Beierse Bad Waldsee, maar het is de Franse vestiging in Cernay die op het gebied van hefdakcaravans een enorme reputatie heeft opgebouwd.

Deze ervaring, aangevuld met het kapitaal en de know-how uit Duitsland hebben dus uiteindelijk geleid tot de KCK-Caravan van het Jaar 2000.

Uitgebreide informatie over de verkiezing is te vinden in het februrari-nummer van de Kampeer & Caravan Kampioen, het campingmagazine van de ANWB.

Deel: ' KCK-caravan van het jaar 2000 Eriba Future '
Lees ook