Keelbos start gerechtelijke procedure tegen anti-homo-besluit Goirle


GOIRLE, 20150622 -- Stichting Platform Keelbos start een bodemprocedure bij de rechtbank tegen de gemeente Goirle om de homo-ontmoetingsplaats De Leikant af te laten sluiten, die daar al meer dan dertig jaar internationale bekendheid geniet, en als zodanig een expliciet bestaansrecht heeft. Die afsluiting is ten gunste van Platinum Stable, de nieuwe eigenaar van het achterliggend bosperceel.

Het kort geding werd deels afgewezen omdat er bepaald werd dat het hekwerk er mocht komen omdat segmenten in het hekwerk verwijderbaar zijn máár ook dat de openbare toegang vanaf de parkeerplaats De Leikant op het grondgebied van de gemeente Tilburg gehandhaafd blijft en dat deze doorgankelijk moet blijven.

Platform Keelbos vindt dat de gemeente Goirle de richtlijnen van behoorlijk bestuur, in het bijzonder bij het afhandelen van bezwaarprocedures met voeten heeft getreden.

Met het vergunnen van de hekwerken die deze homo-ontmoetingsplaats afsluiten geeft zij ook een signaal af dat openlijke homoseksuelen in Goirle nog altijd niet welkom zijn. In 2008 heeft de gemeente óók al een poging gedaan om de homo-ontmoetingsplaats De Leikant te ontmoedigen. Die poging heeft in de media de naam als "homo-razzia" gekregen, waarover zelfs Kamervragen zijn gesteld.


Deel: ' Keelbos start gerechtelijke procedure tegen anti-homo-besluit Goirle '
Lees ook