Kees Vredeveld uit Ruurlo is uitgeroepen tot Landschapsknokker 2017

PERSBERICHT ONDER EMBARGO (tot 4 maart, 13.00 uur) Rozendaal, 2 maart 2017

Kees Vredeveld uit Ruurlo is uitgeroepen tot Landschapsknokker 2017

Ieder jaar reikt Stichting Landschapsbeheer Gelderland de ‘Landschapsknokker’ uit aan een vrijwilliger die zich zeer verdienstelijk heeft ingezet voor het beheer en behoud van het landschap in Gelderland. Op zaterdag 4 maart tijdens de Gelderse Werkdag in Elburg wordt Kees Vredeveld van de G.A. van der Lugt stichting uitgeroepen tot Landschapsknokker 2017. Hij ontvangt het ‘landschapsknokkertje’ (bronzen beeldje) en vijfhonderd euro. Joep Gerrits van de Stichting Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen ontvangt de Aanmoedigingsprijs voor zijn inzet voor de dorpsboomgaard in Winssen.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het beheer en behoud van het landschap. De meeste vrijwilligersgroepen in Gelderland zijn aangesloten bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), die hen ondersteunt met kennis, kunde en gereedschappen. De Gelderse Werkdag in Elburg, dit jaar georganiseerd door Stichting Landschapselementen Elburg, is er speciaal voor deze vrijwilligers actief in het landschap.

‘Met de poten in de modder staan’

De Landschapsknokker is een vrijwilliger die zich bijzonder inzet voor het landschap en die het daarom verdient om in het zonnetje gezet te worden. Kees Vredeveld uit Ruurlo ontvangt zaterdag het bronzen beeldje en vijfhonderd euro om te besteden aan het versterken van het landschap.

In de nominatie staat het volgende: “Bijna 25 jaar heeft Kees zich als bestuurder en terreinbeheerder bij de G. A. van der Lugt stichting ingezet voor het Achterhoekse landschap. Hij stuurt daarnaast de vrijwilligers op de terreinen van Huize Dorth aan. Hij zet zich in voor vleermuizen bij de Vleermuizenwerkgroep, hij is de stuwende kracht achter de uilenwerkgroep Ruurlo en tot slot is hij als imker meer dan 25 jaar actief bij de Imkersvereniging Ruurlo. Kees is een groene duizendpoot en een onvermoeibare knokker voor het Achterhoekse landschap en voor de mensen die daar wonen en leven. Hij doet zijn werk op de achtergrond, zeer enthousiast en efficiënt. Mooi is dat hij zijn bestuurlijke werk combineert met het daadwerkelijk ‘met de poten in de modder’ staan met de vrijwilligers. De manier waarop hij onvermoeibaar mensen op een natuurlijke manier aanstuurt, kennis overbrengt en enthousiasmeert vinden wij bijzonder.”

Aanmoedigingsprijs voor Joep Gerrits

Joep Gerrits uit Winssen ontvangt de Aanmoedigingsprijs, voor een vrijwilliger die nog maar kort actief is maar meteen al veel voor elkaar krijgt. Joep is voorzitter en vrijwilliger van Stichting Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen. Sinds de herfst van 2015 is een groep van vijftien vrijwilligers actief met het herstel van een verwaarloosde oude hoogstamboomgaard bij de kerk in Winssen. Joep heeft zich direct bij de start van deze Hoogstambrigade positief laten gelden, eerst als lid, toen als coördinator, daarna als voorzitter en kartrekker. Vooral door zijn enthousiaste aanpak en stimulerende werkwijze was het voor de vrijwilligers erg plezierig om aan de slag te gaan en te blijven. Er is het afgelopen jaar enorm veel werk verzet in en rond de boomgaard, wat vooral te danken is aan de onuitputtelijke inzet van Joep.

Deel: ' Kees Vredeveld uit Ruurlo is uitgeroepen tot Landschapsknokker 2017 '


Lees ook