Gemeente Capelle a/d IJssel


Kennisgeving Reinigingsrecht 99 de deur uit

Op deze kennisgeving vindt u hoeveel u dit jaar aan reinigingsrecht moet betalen. Met de opbrengst betaalt de gemeente het ophalen en verwerken van het huisvuil uit Capelle aan den IJssel. In het kader onderaan dit artikel staat een overzicht van de verschillende tarieven. Sinds 1996 houdt de gemeente bij het vaststellen van de tarieven rekening met de gezinsgrootte. Toch is er nog geen direct verband tussen de hoeveelheid afval die u aanbiedt en de hoogte van het tarief. Gemiddeld produceert een huishouden in Capelle aan den IJssel per jaar ruim duizend kilo afval. De gemeente rekent jaarlijks uit wat het ophalen en verwerken van dit afval kost en bepaalt zo het tarief voor het reinigingsrecht.

Jaarafrekening
Op de kennisgeving staat hoeveel u het komende jaar moet gaan betalen. Dit bedrag wordt verdeeld in twaalf termijnen die Eneco via de maandelijkse energienota voor de gemeente int. Eenmaal per jaar ontvangt u van Eneco een jaarafrekening. Op deze afrekening vindt u ook het door u betaalde bedrag aan reinigingsrecht. Als in het afgelopen jaar de samenstelling van uw huishoudens is veranderd, dan wordt dat bij de jaarafrekening verrekend.

Kwijtschelding Reinigingsrecht
Als u een minimuminkomen (bijstandsniveau) heeft, dan kunt u, binnen drie maanden na ontvangst van de jaarafrekening van Eneco, het betaalde reinigingsrecht terugvragen. U kunt hiervoor een aanvraagformulier ophalen bij het informatiecentrum van de gemeente. Ook mensen die al eerder dit jaar de eindafrekening van Eneco hebben ontvangen en denken in aanmerking te komen voor kwijtschelding van het reinigingsrecht, kunnen deze alsnog aanvragen.

Het informatiecentrum is gevestigd in de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111. Open van 8.00 tot 17.00 uur en bereikbaar via telefoonnummer: 2 84 84 84.

(Kader) Tarieven Reinigingsrecht 1999

1999
Particuliere huishoudens 463,80
Particuliere huishoudens per maand 38,65
Tweepersoons huishoudens 431,40
Tweepersoons huishoudens per maand 35,95
Éénpersoons huishoudens 381,60 Éénpersoons huishoudens per maand 31,80

Zoekwoorden:

Deel: ' Kennisgeving Reinigingsrecht voor inwoners Capelle '
Lees ook