expostbus51


MINISTERIE DEF

https://www.mindef.nl

Ministerie:Kennismakingsweken van Landmacht

DV/PB72/99 Den Haag, 30 juni 1999

De Koninklijke Landmacht organiseert deze zomer acht kennismakingsweken (zomerkampen) voor in totaal 400 jongeren. Tijdens deze weken maken zij kennis met een groot aantal facetten van het werken bij de Koninklijke Landmacht. Naast sport (zoals klimtoren en touwbaan) wordt onder meer aandacht geschonken aan camouflage, verplaatsen door het terrein en schieten op de schietsimulator. Verder krijgen de deelnemers voorlichting over de verschillende functie- en studiemogelijkheden bij de landmacht.

Met de kennismakingsweken hoopt de landmacht te bereiken dat meer jongeren de bewuste keus zullen maken om bij de Koninklijke Landmacht te gaan werken. Alle deelnemers hebben in het verleden op één of andere manier kenbaar gemaakt geïnteresseerd te zijn in een baan bij de landmacht. Daarop heeft de landmacht hen benaderd met het aanbod om een kennismakingsweek mee te maken.

De eerste week vindt van 5 tot en met 9 juli plaats bij het schoolbataljon Luchtmobiel in Schaarsbergen. Daarna volgen er kennismakingsweken bij eenheden in Oirschot, Ermelo en Assen. Per week zijn er 50 deelnemers.

Vorig jaar heeft de Koninklijke Landmacht voor het eerst een kennismakingsweek georganiseerd.

Deel: ' Kennismakingsweken Landmacht '
Lees ook