Ingezonden persbericht

Kenniswijk tekent overeenkomst met internationale smart communities

Nederlands initiatief voor internationale kennisuitwisseling voor sterke en vooruitstrevende ICT-ontwikkelingen

Cyberjaya Maleisie, 4 maart 2003 ? Kenniswijk BV heeft vandaag samen met drie andere internationale smart communities een samenwerkingsovereenkomst getekend voor SCIN: Smart Community International Network. SCIN is een Nederlands initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en betreft een internationaal samenwerkingsverband tussen verschillende smart communities. Naast Nederland zijn ook smart communities uit Zweden, Canada en Maleisië vertegenwoordigd in SCIN.

De doelstelling van SCIN is het ondersteunen van de deelnemers in de ambitie om voorop te lopen in de ontwikkeling van smart communities. De SCIN-organisatie helpt hen daarbij door middel van de uitwisseling van kennis, benchmark-instrumenten, best practices-programma's en business development (tools). Daarnaast organiseert SCIN een aantal projecten waaraan de deelnemers gezamenlijk kunnen meedoen. Het aantal deelnemers van SCIN wordt opzettelijk klein gehouden, om op die manier zo daadkrachtig en efficiënt mogelijk te kunnen optreden.

De lancering van SCIN in Maleisië is onderdeel van een vijfdaagse studiereis naar het digitale hart van Maleisië, de Multimedia Super Corridor in Cyberjaya. De Nederlandse delegatie bestaat uit zo'n 30 deelnemers afkomstig uit het Nederlandse bedrijfsleven. Zij krijgen de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de verschillende onderdelen van de Multimedia Super Corridor en in contact te komen met bedrijven uit de andere deelnemende landen (Zweden, Maleisië en Canada). Zij doen hun voordeel met de opgedane kennis (die nog niet aanwezig is in hun bedrijf) en delen op hun beurt hun ervaringen en kennis met de overige deelnemers.

Met de deelname aan SCIN wil Kenniswijk haar huidige kennis vergroten en andere communities laten profiteren van de reeds opgedane ervaringen in de regio Eindhoven. Kenniswijk BV heeft de intentie om uit te groeien tot een kenniscentrum met een internationale uitstraling. Om deze groei te bewerkstelligen is kennisuitwisseling noodzakelijk. 'Wij zijn er trots op om tot de meest vooruitstrevende smart communities in de wereld te behoren, welke zijn verenigd in SCIN', aldus Henk Koning, directeur van Kenniswijk BV.


- einde persbericht -
Over Kenniswijk BV
Kenniswijk BV coördineert en faciliteert een professionele en realistische experimenteeromgeving - de Kenniswijk-markt - voor diensten en infrastructuur op het gebied van (breedband)internet en (mobiele) communicatie. Zo'n 40.000 huishoudens in Eindhoven en Helmond kunnen dankzij Kenniswijk twee jaar eerder dan de rest van Nederland gebruikmaken van innovatieve diensten. Bedrijven worden onder meer middels subsidie gestimuleerd in het ontwikkelen van nieuwe diensten en hebben de mogelijkheid deze direct te toetsen in de Kenniswijk-markt. Tevens worden aanbieders van infrastructuur gestimuleerd om breedbandinternet aan te leggen in de Kenniswijk-markt. Dit wordt aantrekkelijk gemaakt door de aanwezigheid van een breedbandsubsidieregeling voor consumenten. Daarnaast speelt Kenniswijk een belangrijke rol in het verrichten van onderzoek naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waarvan publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

Persinformatie
Jeronimus|Wolf BV
Aleksandra Andjelic
Telefoon (0344) 677 351
Fax (0344) 677 399
E-mail aleksandra@jeronimus-wolf.nl

Deel: ' Kenniswijk tekent overeenkomst met internationale smart communities '
Lees ook