Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
14 augustus 2001

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus
Kenteken-actie bij Autotron Rosmalen

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus heeft Autotron Rosmalen een speciaal kenteken-weekend met een leuke actie. Elke bezoeker die één van de letters van het woord Autotron in zijn kenteken heeft, ontvangt voor elke juiste letter een leuke attentie. Naast deze actie wordt in het museum extra informatie gegeven door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) over kentekens in Nederland en geeft een grote kentekenfabrikant informatie over het maken van kentekens.

Bezoekers die de letter of letters A, U, T, O, R, en/of N in zijn kenteken heeft, ontvangen de attentie op vertoon van hun kentekenbewijs. In AutoDome heeft de RDW een speciale informatiestand waar meer informatie te verkrijgen is over het hoe en wat van een kenteken. De kentekenfabrikant zal met een film en materiaal meer laten zien over het productieproces van kentekens.

Gratis attentie
De gratis attentie kan opgehaald worden bij een speciale stand in de entreehal van Autotron. Op vertoon van het originele kentekenbewijs krijgt de bezoeker zo veel attenties als hij juiste letters in zijn kenteken heeft. Nationaliteit of leeftijd maakt niets uit; wie de juiste letters heeft, kan rekenen op een presentje. Afhankelijk van de cijfer-lettercombinatie kunnen dat er wel vier zijn!

Infostands
Op een speciale infostand in AutoDome, het museum van Autotron, geeft de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) meer informatie over het Nederlandse kenteken. Wie bepaalt de kentekens, wie verzorgt de uitgifte; het zijn enkele voorbeeldvragen waarvan het antwoord terug te vinden is op de zuil.
Naast de RDW zal ook een grote kentekenfabrikant aanwezig zijn. Deze zal met behulp van een film en verschillende materialen meer informatie geven over de productie van kentekens. Bezoekers kunnen zo kennis maken met het aluminium en de folie die samen dat unieke bord op het voertuig vormen.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang fl. 17,50 en voor volwassenen fl. 21,50. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.

Deel: ' Kenteken-actie bij Autotron Rosmalen '
Lees ook