Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Keringhuis boeit iedereen

met de speciale tentoonstelling

Geboeid door de Zee

Hoek van Holland, 8 mei 2002,

Ook het Keringhuis doet mee met de week van de Zee

Tijdens de week van de Zee zal is er in het Keringhuis een tijdelijke tentoonstelling. Deze unieke tentoonstelling, Geboeid door de Zee , is gemaakt i.s.m. Directie Noordzee van Rijkswaterstaat en laat alles zien over hoe je de weg vindt op zee.

De tentoonstelling zal in de periode rond de Week van de Zee (16 t/m 26 mei) in het Keringhuis te vinden zijn en informeert over hoe je de weg vindt op zee. Ook de voorwerpen die daarbij gebruikt worden zullen tentoongesteld worden. Kom dus kijken naar echte boeien en tonnen!!

Ook is er een maquette te vinden van een van de schepen van Rijkswaterstaat en kunt u bekijken hoe Rijkswaterstaat er voor zorgt dat de Nieuwe Waterweg bevaarbaar blijft.

Tijdens speciale Geboeid door de Zee -instaprondleidingen wordt extra uitleg gegeven aan de hand van de extra tentoonstelling. In deze rondleidingen wordt natuurlijk ook de Maeslantkering niet vergeten en zal er ook een bezoek worden gebracht aan het buitenterrein. De instaprondleidingen vertrekken op zaterdag, zondag om 11.30, 13.30 en 15.00 uur. De prijs voor deze instaprondleiding is 3 euro per persoon.

Ook zal er tijdens de Week van de Zee ook een speciaal kinderprogramma zijn.

Door middel van een speurtocht Hoe vind je de weg op Zee? , kunnen kinderen het Keringhuis en de tentoonstelling ontdekken. Als beloning een passend waterverkeersprijsje.

Verder is er voor kinderen de Hoe vind je de weg op Zee -instaprondleiding. Op woensdag 22 mei kunnen alle kinderen meedoen om 15.00 uur.

Voor kinderen is er ook een verkeersborden-ontwerp-wedstrijd georganiseerd. Zij kunnen hun eigen verkeersbord voor op zee ontwerpen. Voor de winnaar van deze wedstrijd is er een speciale prijs die geheel in het teken staat van de tentoonstelling Geboeid door de Zee . Formulieren voor deze wedstrijd zijn aan te vragen bij het Keringhuis op telefoonnummer: 0174-5112222. Ook is het mogelijk een eigen formulier in te leveren. Let er dan op dat naam, adres, telefoonnummer en leeftijd vermeld staan.

Verder zal er op vrijdag 17 mei een gratis Kustveiligheidsfietstocht vertrekken vanaf Kijkduin naar Hoek van Holland en andersom. Onderweg wordt er op diverse punten gestopt en zullen deskundigen toelichting geven op het thema Kustveiligheid. De fietstocht eindigt of begint bij het Keringhuis waar de deelnemers een rondleiding krijgen. Deze fietstocht is georganiseerd door stichting Noordzee i.s.m. provincie Zuid Holland, Hoog Heemraadschap Delfland en de gemeente Den Haag. Meer informatie over deze gratis fietstocht kunt u krijgen bij het Keringhuis, ook kunt u zich hier opgeven, tel. 0174-511222. Voor meer informatie: www.weekvandezee.nl.

Speciale aanbieding van Restaurant het Keringhuis:

Kijkend op het bolscharnier van de Maeslantkering kunt u een heerlijk Broodje Bolscharnier eten voor slechts 2.00 euro, een technisch lunchgerecht!

Openingstijden het Keringhuis

ma t/m vr van 10.00 tot 16.00 uur

za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Deel: ' Keringhuis doet mee met de week van de Zee '
Lees ook