Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Keringhuis viert 5 jarig bestaan

Hoek van Holland, maandag 16 juli.
In het Keringhuis, het Informatiecentrum bij de Maeslantkering, is het van 20 juli tot 29 juli elke dag feest. Het centrum bestaat 5 jaar, reden te meer om dit met de bezoekers te vieren. Voor jong en oud worden er in deze week volop activiteiten georganiseerd. Zo zullen er gratis rondleidingen zijn, een unieke 3-d voorstelling en een avondopenstelling voor iedereen die overdag werkt.

Gratis rondleidingen
Elke dag zal de gratis rondleiding: Natte voeten, droge voeten, starten om 13.30 uur (max. 50 personen).

Unieke 3-d voorstelling!
Op 24 juli om 14.00 uur zal er een heel bijzondere eenmalige driedimensionale voorstelling van de Maeslantkering worden vertoond. Reserveren wordt aangeraden! (0174-511222)

Eenmalige avondopenstelling
Voor één keer zullen onze deuren ook 's avonds tot 21.00 uur geopend zijn op woensdag 25 juli. Om 19.00 start er een rondleiding. Men wordt aangeraden te reserveren.

Grootste felicitatielint
Iedereen mag meehelpen om 's werelds grootste felicitatielint te maken!!! Als er 200 meter lint is, wordt de kering ermee versierd!

Feestelijke speurpuzzeltocht
Voor de kinderen ligt er een feestelijke speurpuzzeltocht klaar.

Restaurant
Natuurlijk draagt het restaurant, met het prachtige uitzicht op de immense constructie, ook een steentje bij. Vanuit het restaurant heeft u een uniek uitzicht op de kering en de schepen in de Nieuwe Waterweg.

Ook is er in het centrum sinds mei een nieuwe expositie te zien: Natte voeten of droge voeten? Het Keringhuis, gelegen pal naast de Maeslantkering aan de Nieuwe Waterweg,
geeft antwoord op alle vragen over de bescherming tegen hoogwater in Zuid-Holland. Bedien de (miniatuur)stormvloedkering, zie een eeuwenoude duiker/kano, doe een computerquiz over waarom het water stijgt, of zie hoe minimensjes omgaan met het water in de polder en de rivier, kortom: er is van alles te zien over bescherming tegen het hoge water.

Zomerprogramma
Van 15 juni tot 15 september is de zomeropenstelling in het Keringhuis. Dit betekent dat de expositie doordeweeks een uur langer geopend is (tot 17.00 uur).

Openingstijden:
ma t/m vr van 10.00 tot 17.00 uur
za, zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

het Keringhuis
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
Tel: 0174-511222
e-mail: keringhuis@podium.nl
www.keringhuis.nl

noot voor de redactie:

Deel: ' Keringhuis in Hoek van Holland viert 5 jarig bestaan '
Lees ook