Gemeente Den Helder

Weeknieuws

van suikerspin tot Super-Mouse, van boksbal tot botsauto's

betreft: Kermis in de binnenstad van 2 tot en met 11 juli week: week 26

Draaien, botsen, snoepen, griezelen, gokje wagen, behendigheid testen of gewoon flaneren: het kan allemaal op de Helderse zomerkermis die traditiegetrouw in de eerste volle week van juli wordt gehouden in de binnenstad. Op vrijdagmiddag 2 juli openen de wethouders Stegers en Waltmann het volksfeest officieel. Daarna strijden tot en met zondag 11 juli zo'n 45 attracties om de gunst van het grote en kleine publiek. Dit jaar heeft de zomerkermis goed de ruimte, want de attracties staan opgesteld vanaf de dijk, via de Postbrug en de Prins Hendriklaan tot op het Polderplein, het parkeerterrein dat is aangelegd op de plek waar voorheen het politiebureau stond. De kermis is alle dagen open van ca. 13.00 uur tot rond middernacht. Tijdens deze tijden is er altijd een EHBO-post bemand.

hoog `schud-en-draai gehalte'

De organisatie is er dankzij de extra beschikbare ruimte in geslaagd om een aantal grote attracties te contracteren. Zo is er de "SUPER-MOUSE", een heel bijzondere achtbaan waarvan er maar twee in Europa rondreizen. Op het nieuwe Polderplein staat ook weer een reuzenrad van 45 meter hoog. Daarnaast staat de "Rock & Roller", waarin je razendsnel ronddraait en over de kop gaat. Deze uit België afkomstige attractie is voor het eerst in Den Helder. Aan de Kanaalweg stond vorig jaar voor het eerst de "Soundmachine". Wie die toen gemist heeft, krijgt dit jaar de herkansing om zich daarin naar wens te laten rondslingeren, doorschudden en omkeren. En natuurlijk zijn er ook weer de botsauto's!

Voor wat "rustiger" vermaak zorgen een bijzonder spookhuis en een schiettent. Het flessenspel ontbreekt ook dit jaar niet, evenmin als de kraantjes, de ronddraaiende wijzers en de loterij-wagen. Speciaal voor kinderen zijn er een draaimolen, mini-racingcars en het bekende `touwtjes-trekken'.

inwendige mens

Een kermis zonder snoep en andere etenswaren is geen kermis. Op de Helderse kermis kan men dan ook goed voor de inwendige mens zorgen: poffertjes, ijs, patat, suikerspinnen, zuur- en kaneelstokken en oliebollen zullen zeker gretig aftrek vinden.

_________________________________________________________________

laaste verandering: juni 29, 1999

Deel: ' Kermis in binnenstad Den Helder '
Lees ook