Provincie Zuid-Holland

Persbericht

20-02-2003
Zuid-Holland in kaart
Kerncijfers van de provincie gebundeld in 'Zuid-Holland in vogelvlucht'

Onlangs is het boekwerk 'Zuid-Holland in vogelvlucht' 2003 verschenen. De provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk dat trends en ontwikkelingen van een aantal wezenlijke beleidsvelden in beeld wordt gebracht. Het boekwerk omvat onderwerpen die uiteenlopen van economie tot natuur en landschap en bevat kaarten en grafieken, vergezeld met een begeleidende tekst.

`Zuid-Holland in Vogelvlucht' bevat veel informatie. Hieronder enige feiten op een rij:

* De gemiddelde leeftijd per gemeente in Zuid-Holland loopt nogal uiteen. In Wassenaar en Rijswijk is de gemiddelde leeftijd 43 jaar, terwijl in Pijnacker-Nootdorp en Graafstroom de inwoners gemiddeld 8 jaar jonger zijn.

* De situatie voor werkzoekenden met een lagere opleiding is ongunstig in de gemeente Rotterdam en Oostflakkee. Hier heeft medio 2002 ongeveer driekwart van alle werkzoekenden maximaal MAVO doorlopen.

* Bij de lange vakanties verkiest bijna de helft van alle vakantiegangers, die Zuid-Holland als bestemming heeft gekozen, om in het hoogseizoen te gaan.

* In de periode 1996-2001 zijn in Zuid-Holland steeds minder geregistreerde misdrijven opgelost en daalde het ophelderingspercentage van 16 naar 12.

* De gemiddelde inkomsten per inwoner verschilt per Zuid-Hollandse gemeente. De gemeente Wassenaar spant de kroon met een gemiddeld besteedbaar inkomen van EUR14.000. Rotterdam scoort met EUR10.000 een stuk lager.

Deel: ' Kerncijfers provincie gebundeld in 'Zuid-Holland in vogelvlucht' '
Lees ook