Ingezonden persbericht


Persbericht:
Kerst op Soestdijk

Paleis Soestdijk kent een zeer rijke historie als het gaat om het vieren van een onvergetelijke kerst! Als geen andere locatie verleent Paleis Soestdijk daarom net die feestelijke touch aan de kerstvakantie en zijn er volop leuke dingen te doen voor zowel jong als oud! In de kerstvakantie zijn wij daarom extra geopend en bieden wij kinderen t/m 12 jaar een toegangsprijs aan met maar liefst 50% korting!

'Was getekend, Rien Poortvliet'
Tevens wordt een unieke collectie kerstkaarten tentoongesteld die Rien Poortvliet maakte voor koningin Juliana en prins Bernhard.Aan deze handgeschilderde kunstwerkjes waren zij zeer gehecht. Ze worden gepresenteerd samen met een unieke selectie originele Poortvliet aquarellen en olieverfschilderijen, waardoor een completer beeld wordt gegeven van zijn werk. Natuurlijk ontbreken ook de originele tekeningen uit de boeken die Poortvliet maakte over De Kabouter niet. Een bijzonder leuk thema om met kinderen en kleinkinderen middels een speciale Kabouter-zoektocht te beleven, maar ook zeker voor volwassenen een tijdreis vol eigen herinneringen en nostalgie! De tentoonstelling start op vrijdag 19 december aanstaande en zal te zien zijn tot en met zondag 3 maart 2015.

Eindelijk: avondopenstellingen
Al enkele jaren vragen onze gasten naar de mogelijkheid om in het donker het paleis te bezoeken. Wij begrijpen dit goed, want het paleis is in de avonduren totaal anders dan overdag. Zonder tegenlicht van buiten is de Stuczaal bijvoorbeeld nog mooier dan overdag! Maar ook de vele kroonluchters komen natuurlijk nog beter tot hun recht. Kortom, hoog tijd om deze unieke beleving mogelijk te maken voor een groot publiek! Op maandag 29 en dinsdag 30 december aanstaande is het paleis extra lang geopend tot 20:00 uur. De gratis instaprondleidingen die u van ons gewend bent, zijn uiteraard ook in de avond beschikbaar. Zo kun u zelf ervaren hoe het geweest moet zijn om hier 's avonds in het paleis te verblijven!

Sing-a-Long 2014
In de tuin van paleis Soestdijk wordt zaterdag 27 december voor de tweede maal de 'Soestdijk Sing-a-Long' gehouden. Tijdens dit evenement treden verschillende koren uit heel Nederland op. Bezoekers kunnen luisteren maar ook meezingen! De koren die optreden zijn zeer uiteenlopend, van klassieke koren tot moderne studentengroepen. Van gospel tot pop. Ook al wordt het evenement na de kerstdagen gehouden, er worden vooral kerstliederen gezongen. Dit evenement is eerder georganiseerd in 2011 en was ook een groot succes. Dit jaar komen de koren onder meer Hilversum, Weesp, Nieuwegein, Utrecht en Veenendaal.

Selfie met Santa
Op Tweede Kerstdag is de Kerstman traditiegetrouw onze gast in de Stuczaal en kan een ieder een onvergetelijke selfie maken met Santa, in een unieke setting. Ontmoet de Kerstman in de Stuczaal van het paleis, wij trakteren u op een heerlijke kop warme chocolademelk!

Deel: ' Kerst op Soestdijk '


Lees ook