Kerstactie Alleszelf.nl helpt ouderen zelfstandig te blijven wonen


Ouderenjournaal en Alleszelf.nl slaan handen ineen

DEN HAAG, 20141208 -- Door alle veranderingen in de zorg blijven steeds meer ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Dat is niet altijd eenvoudig. Daarom kunnen ouderen en hun mantelzorgers vanaf vandaag meedoen met de kerstactie van Alleszelf.nl en Ouderenjournaal. De actie biedt mensen persoonlijk advies, ondersteuning en begeleiding voor passende oplossingen. Zodat zij vanaf deze kerst wél prettig thuis wonen. De actie is te vinden op alleszelf.nl/kerstactie2014

Veel aanbod, moeilijk te vinden
In Nederland zijn ontelbaar veel mensen, organisaties en hulpmiddelen die ouderen kunnen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Maar die oplossingen zijn vaak moeilijk te vinden, zo toonde Alleszelf.nl eerder aan. Daarom slaan Alleszelf.nl en Ouderenjournaal deze kerstperiode de handen ineen om mensen te helpen.

De actie
Tien mensen maken via de kerstactie kans op advies, ondersteuning en begeleiding om tot passende oplossingen te komen. Drie gespecialiseerde organisaties (Aeden Zorg, Altijd Iemand in de Buurt en Van Egeraat Senioren Zorg Makelaardij) staan hiervoor paraat, gaan bij de mensen langs, maken kennis en bespreken de situatie, wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaan ze aan de slag om oplossingen te vinden en te regelen, waarbij mensen hun eigen keuzes maken. 

Aanmelden tot zondag 14 december
Op de pagina alleszelf.nl/kerstactie2014 kunnen ouderen en hun mantelzorgers zich aanmelden tot zondag 14 december 2014. Deelname is kosteloos en met alle aanmelders nemen wij contact op.

Over Alleszelf.nl en Ouderenjournaal
Alleszelf.nl is een initiatief dat ouderen, mantelzorgers en hulpverleners wil inspireren en helpen om tot op de hoogste leeftijd zelfstandig te blijven wonen en alles maximaal zélf te regelen. Dit doet Alleszelf.nl met onafhankelijke, deskundige berichten, overzichten en vergelijkingen.

Het Ouderenjournaal is een nieuws- en achtergrondensite voor de actieve 55-plusser die volop in het leven staat. Twaalf journalisten en negen columnisten vullen www.ouderenjournaal.nl dagelijks met artikelen die aansluiten bij de levensfase en interesses van oudere Nederlanders.


Deel: ' Kerstactie Alleszelf.nl helpt ouderen zelfstandig te blijven wonen '
Lees ook