Gemeente Den Helder

Datum : 14 januari 1999 Onderwerp :

Kerstbomenactie 'sleep je groen'overweldigend succes

alle deelnemers: bedankt voor je milieuvriendelijke bijdrage

De kerstbomenactie 'sleep je groen' van afgelopen zaterdag was een enorm succes. Werden er vorig jaar zo'n 1.200 bomen ingeleverd, zaterdag 9 januari liep de teller door tot 3.143!

De Helderse jeugd heeft enorm haar best gedaan bij deze vijfde kerstbomenactie. Wellicht zijn het mooie weer en de inzameldatum (na Driekoningen) van invloed geweest op de deelname. Maar ook het feit dat op de basisscholen dit jaar voor het eerst actieposters zijn verspreid, zal zeker hebben bijgedragen aan dit hoge aantal. Het aantal bomen dat door 1 persoon of een groepje werd ingeleverd varieerde van 1 tot (voor zover bij ons bekend) 102.

De gemeente is reuze in haar sas met deze reuzenberg van afgedankte kerstbomen en bedankt de helpende hand van de (met name jeugdige) deelnemers. Maandag gingen de bomen allemaal door de versnipperaar. Deze (kerstbomen-)houtsnippers worden vervolgens gebruikt in het openbaar groen. Want een ding is zeker: 3.143 kerstbomen worden op een milieuvriendelijke wijze hergebruikt en niet verbrand.

Julianadorpers zorgen voor kerstbomenpiek 900 Kerstbomen werden er alleen al in Julianadorp ingezameld. Een goede tweede was de wijk Stad binnen de Linie West met 852 bomen. En een prima derde plaats behaalde de wijk Nieuw Den Helder met 757 ingeleverde bomen. In De Schooten leverde de jeugd 408 bomen in en in de Stad binnen de Linie Oost bleef het aantal beperkt tot slechts 226.

Jong geleerd .... Wil je weten of er een prijs is gevallen op (een van) jouw lotnummer(s)? Let dan goed op de voorlichtingspagina van volgende week in deze krant! De inventieve jeugd maakte van allerlei vervoermiddelen gebruik om de kerstbomen bij het inzamelpunt te krijgen.

©SDRN last update: 13-01-99

Deel: ' Kerstbomenactie Den Helder overweldigend succes '
Lees ook