Kerstboom laat singles koud


OOSTERHOUT, 20071213 -- Een groot deel van alleenstaand Nederland brengt de kerstdagen niet alleen zonder partner, maar ook zonder kerstboom door Zeker de helft van hen voelt niets voor het in huis halen van de kerstsfeer en laat de aanschaf van een boom dan ook achterwege. Dit blijkt ondermeer uit een mini-enqute van Online Magazine Singlessite, waarbij singles en kerst centraal stonden.

Sobere feestdagen
Dat de kerstdagen door een flink deel van de singles niet als de meest vreugdevolle dagen van het jaar worden gezien is een understatement. Maar liefst 41 procent vindt ze zelfs vreselijk en is blij als ze weer achter de rug liggen. Naast het feit dat ze niet warm lopen voor een fonkelende kerstboom is het merendeel ook niet van plan zichzelf eens lekker te verwennen met een extra cadeautje. Slechts een kwart laat weten wel voor zichzelf te gaan kerstshoppen

Kerstbestemming
Op de vraag hoe ze de feestdagen door gaan brengen laat 37 procent van de singles weten helemaal geen plannen te hebben gemaakt. Nog eens 37 procent schuift voor het kerstdiner bij familieleden aan tafel, en de rest gaat liever op vakantie (10%) op stap (9%), of zit bij vrienden (7%).Noot voor redacties:

Deel: ' Kerstboom laat singles koud '
Lees ook