Kerstvakantie is voor veel koppels een stressvolle periode


20% van alle stellen heeft tijdens de kerstvakantie flinke ruzie

Amsterdam, 20131223 -- Veel mensen kiezen ervoor om tijdens de feestdagen op vakantie te gaan. Of het nu op de piste, een stedentrip of op het strand is, romantiek is in sommige gevallen ver te zoeken. Uit onderzoek onder de leden van datingsite PARSHIP blijkt dat bij 1 op de 5 stellen het flink dondert tijdens de vakantiedagen. Bij stellen met kinderen is dit percentage zelfs 25%.

Van dit percentage denkt enkel 5% van de stellen, na een afschuwelijke ruzie op vakantie, over een scheiding na. Toch is bij 3% van de stellen de relatie tijdens de vakantie of direct na thuiskomst beëindigd.

Bij bijna de helft van de koppels (45%) verloopt de vakantieperiode doorgaans harmonieus. En 20% van de stellen geeft aan juist in deze periode van het jaar nader tot elkaar te komen. Het feit dat de vakantie wordt doorgebracht met de partner, is bijna een vanzelfsprekendheid. Slechts 2% geeft aan niet met de partner op vakantie te gaan.

Vraag: Tijdens de kerstvakantie is het niet alleen pais en vree.  Als u denkt aan uw laatste vakantie met uw partner,  welke van de volgende beweringen is van u op toepassing?
  • Vakanties zijn in het algemeen bijzonder harmonieus met mijn partner  (totaal 44 %, 48 % zonder kinderen, met kinderen 39 %)
  • Een vakantie brengt ons altijd nader tot elkaar  (totaal 20%, 21 % zonder kinderen, met kinderen 20 %)
  • We hebben heus wel eens een fikse ruzie tijdens vakantie gehad maar ik heb hierdoor nog nooit een scheiding overwogen (totaal 20 %, 17% zonder kinderen, met kinderen 25 %)
  • Ik ben nog nooit met mijn partner op vakantie geweest (totaal 6 %, 6 % zonder kinderen, met kinderen 5 %)
  • Ik heb tijdens een vakantie of onmiddelijk daarna, overwogen om van mijn partner te scheiden   (totaal 5 %, 4 % zonder kinderen, met kinderen 6 %)
  • Tijdens een vakantie of direct na thuiskomst is mijn relatie beeindigd (totaal 3 %, 2 % zonder kinderen, met kinderen 3 %)
  • Ik ga niet met mijn partner op vakantie (totaal 2 %, 2 % zonder kinderen, met kinderen 2 %)
n = 1.404 mensen / Parship.nl


Deel: ' Kerstvakantie is voor veel koppels een stressvolle periode '
Lees ook