Keune bekroond tot Beste Nederlandse Onderneming 2008


Keune wint oeuvre prijs van Stichting Nationale Mosselparty

SOEST, 20080714 -- Tijdens de Nationale Mosselparty 2008 heeft Keune Haircosmetics de oeuvre prijs gewonnen voor Beste Nederlandse Onderneming. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke bijeenkomst op 10 juli van Stichting Nationale Mosselparty. De heer George Keune senior, president/directeur van Keune Haircosmetics, nam de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Walter van der Schaaff (Sanoma Magazines). Keune Haircosmetics werd in 1922 in Amsterdam opgericht door vader Jan Keune.

Een aantal criteria is zeer belangrijk bij de uitreiking van de oeuvre prijs. In aanmerking komen puur Nederlandse bedrijven die een aantoonbare economische bijdrage leveren in hun segment en een significant personeelsbeleid voeren in termen van welzijn en maatschappelijk belang.

De jury over Keune
Het eindoordeel van de jury over Keune luidde als volgt:
`Keune is een 100% Nederlands bedrijf, in particuliere handen, dat zich staande heeft weten te houden in een markt welke gedomineerd wordt door grote multinationals met zeer hoge R&D budgetten en ruime slagkracht in verkoop. De Nederlandse handelsgeest en het innoverend vermogen hebben ertoe geleid dat Keune een unieke en vooraanstaande positie heeft verworven op de internationale markt voor hoogwaardige, professionele haarcosmetica. Het staat buiten kijf dat Keune een duidelijke economische bijdrage heeft geleverd, in het bijzonder aan de regio rond Soest, en in het algemeen aan Nederland. Als laatste, maar zeker niet als minste moet gezegd worden dat het welzijn van het personeel hoog in het Keune-vaandel staat.'

Start van het nieuwe mosselseizoen
Het initiatief voor de Mosselparty komt op naam van een aantal vooraanstaande ondernemingen zoals Sanoma Magazines, Herme, Coty (Lancester) en Nederlands grootste mosselproducent Prins & Dingemanse. Het doel van Stichting Nationale Mosselparty is jaarlijks het mosselseizoen te openen als nieuwe Nederlandse traditie. Daarbij reikt ze de oeuvre prijs uit voor de Beste Nederlandse Onderneming en ondersteunt ze een goed doel. Dit jaar is dat Orange Babies.

Keune Haircosmetics
Keune Haircosmetics is de grootste Nederlandse producent van haarverzorgingsproducten voor de kappersbranche in particuliere handen. Sinds de oprichting in 1922 is Keune uitgegroeid tot een multinational, gespecialiseerd in hoogwaardige professionele haarcosmetica voor de kappersbranche.

Het internationale hoofdkantoor van Keune Haircosmetics is gevestigd in Soest. Een ultra modern bedrijfscomplex huisvest naast kantoorruimten en laboratoria, een fabriek van 20.000m2 en een logistiek centrum van 10.000m2. Eigen laboratoria en Research & Development afdelingen zorgen voor innovatieve productconcepten, die wereldwijd op de markt gebracht worden.


Deel: ' Keune bekroond tot Beste Nederlandse Onderneming 2008 '
Lees ook