Ingezonden persbericht

Keur aan nieuwe Plantronics producten op komst
Nieuwe draadloze headets voor op kantoor en onderweg van hoge kwaliteit

Hannover (Duitsland) / Hoofddorp (Nederland), 11 maart 2003 - Plantronics zal op CeBIT diverse nieuwe draadloze producten introduceren, die tot nu toe ongekende vrijheid zullen brengen aan consumenten op kantoor en onderweg.

Er ontstaat momenteel een nieuwe werk- en levensstijl waarbij draadloze communicatie onmisbaar is. Consumenten zijn hierbij op zoek naar effectievere en makkelijkere communicatiemiddelen. De nieuwste draadloze headsets van Plantronics zijn ontworpen om de overgang naar deze nieuwe manier van leven en werken te versnellen.

De nieuwe headsets van Plantronics zijn ontwikkeld om de overgang te vergemakkelijken naar communicatie waarbij de gebruiker niet alleen zijn handen volledig vrij heeft, maar ook vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Vandaag de dag verwachten werknemers dat ze overal effectief kunnen communiceren en daarmee is de markt nu klaar voor draadloze oplossingen. Onderzoek* voorspelt dat in 2006 meer dan de helft (67 miljoen) van het totaal aantal arbeidskrachten beschikt over een draadloze telefoon. Onderzoek** toont tevens aan dat in West Europa 71 procent van de totale populatie al beschikt over een mobiel telefoonabonnement, wat 250 miljoen abonnees in Europa in 2002 betekent.

Draadloze producten van Plantronics integreren vooruitstrevende vormgeving en geluidskwaliteit die synoniem is geworden voor het merk. De headsets voldoen aan de specifieke behoeften van de gebruiker, of het nu op kantoor is of onderweg. Plantronics zal later dit jaar de volgende nieuwe draadloze producten introduceren:

M3000 Bluetooth-headset: een kleine, stijlvolle headset voor mobiele telefoons met eigenschappen die toonaangevend zijn in de branche, waaronder ongeëvenaarde geluidskwaliteit en spreektijd. De M3000 is aansluitbaar op Bluetooth-apparatuur zoals mobiele telefoons en telefoons met Microsoft systeemsoftware de zogenaamde Smart Phones. De microfoon, die achtergrondgeluid wegfiltert, voorziet in uitstekende geluidskwaliteit en de intuïtieve bediening zorgt ervoor dat de gebruiker moeiteloos telefoontjes kan aannemen en afsluiten.

CS60 headsetsysteem: met dit draadloze kantoorheadset-systeem heeft de gebruiker de handen vrij en kan hij gaan en staan waar hij maar wil, zonder dat er draden aan te pas komen. De lichtgewicht headset gebruikt digitale versleutelingstechnologie voor veilige communicatie. De headset is tevens uitgerust met een microfoon die achtergrondgeluid wegfiltert en kan op verschillende manieren worden gedragen: om het oor, over het hoofd of achter in de nek.De CS60 gebruikt digitale versleutelingstechnologie die speciaal is ontworpen voor de Europese markt. In aanvulling hierop is het nieuwe headsetsysteem voor op kantoor ontworpen als een platform waar ook andere draadloze technologieën kunnen worden ondergebracht.

"Onze nieuwste draadloze producten bereiden de weg voor, voor een nieuwe manier van communiceren op ons werk en in ons leven, zegt Ken Kannappan, algemeen directeur van Plantronics. "Deze nieuwe producten zijn ontworpen om een onmisbaar onderdeel te worden van de manier waarop we werken en leven."


*Onderzoek uitgevoerd door Amerikaans onderzoeksbureau Access Markets International Partners
**Onderzoek uitgevoerd door Amerikaans onderzoeksbureau Strategy Analytics (www.strategyanalytics.com)
CeBIT
De nieuwe draadloze headsets van Plantronics zijn te zien op CeBIT in Duitsland van 12 tot 19 maart op standnummer E38 in hal 27.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe draadloze producten komen naar verwachting begin deze zomer op de markt. Meer informatie over de producten en de visie van Plantronics op draadloos werken en leven biedt: www.plantronics.com.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com. Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.

Deel: ' Keur aan nieuwe Plantronics producten op komst '
Lees ook