Kever Winterfestijn besluit Autotron Family Christmas

(8 December 1999)

PERSBERICHT:

Autotron Family Christmas (26 december tot en met 9 januari) krijgt een heel bijzondere afsluiting. De organisatoren van het Kever Winterfestijn hebben het Rosmalense Autotron gekozen als locatie voor de zevende editie van het Kever Winterfestijn op zaterdag 8 en zondag 9 januari. Kever-minnend Nederland en België komt jaarlijks in groten getale op dit evenement af, al dan niet in een exemplaar van Volkswagens meest tot de verbeelding sprekende model.

Het Kever Winterfestijn vormt een passend slot van Autotron Family Christmas, waarbij de nostalgie hoogtij viert. De historie van de populaire Kever gaat natuurlijk niet terug tot de vorige eeuw, maar sluit wat sfeer betreft uitstekend aan bij de activiteiten van het park in de vakantieperiode.
Zaterdag 8 januari staat geheel in het teken van de onderdelen- en automarkt. Deze markt is gevuld met talloze kramen, grondplaatsen en niet te vergeten Kevers in alle variëteiten. Voor de liefhebber worden onderdelen aangeboden waarmee hij zijn trots in perfecte conditie kan houden. De echte Kever-fanaat kan oog in oog komen te staan met het exemplaar van zijn of haar dromen. Bij het 'gewone' publiek zal het zien van de vele Kever-modellen ongetwijfeld de nodige herinneringen aan de jaren vijftig en zestig oproepen.

Zondag 9 januari staat geheel in het teken van de grote autoshow waarop zeer speciale en tot in het kleinste detail gerestaureerde auto's te bewonderen zijn. De deelnemers aan de show laten zich er niets aan gelegen zich op zo origineel mogelijke wijze te presenteren. Alle modellen geven acte de présence, van Bril-kever tot Mexico-kever. Daarnaast zijn er presentaties van bijna alle Nederlandse clubs van luchtgekoelde auto's waaronder uiteraard de Kever Club Nederland. De organisatie is blij dat dit keer voor het eerst ook een aantal Belgische clubs in Rosmalen vertegenwoordigd is. De leden van de clubs poetsen hun mooiste modellen voor het festijn nog eens extra op. Naast Kevers zullen ook andere luchtgekoelde VW's te bewonderen zijn, zoals: cabrio's, Karmann Ghia's, buggy's, 411's en 412's, bussen, VVV Porsche's 914, Regina's en dragcars.
Een deskundige jury zal er een zware dobber aan hebben om de mooiste auto van het Winterfestijn te kiezen. Prijsuitreiking omstreeks 16.00 uur.
Wegens groot succes in voorgaande jaren wordt ook nu weer een grote verloting gehouden. Bezoekers moeten hun entreebewijs goed bewaren, want één van hen keert met een prachtige Kever ter waard van vijfduizend gulden huiswaarts.

Het Kever Winterfestijn en het interactieve AutoDome zijn toegankelijk met één entreebewijs. In de nieuwe museumhal vinden historie en toekomst van de autobranche elkaar in een schitterende ambiance. Naast de eerste automobiel, de driewielige Benz, tot en met de Auto van het Jaar wordt met gebruikmaking van de modernste presentatietechnieken tal van ontwikkelingen in de automotive industry over het voetlicht gebracht.
Voor de kinderen is het SpeeloDome op beide dagen geopend. In dit speelparadijs zijn zo'n twintig indoor kinderattracties ondergebracht
- vervelen hoeft de jeugd zich dus geen moment. De grootste en lekkerste trek kan worden gestild in het gezellige AutoDome-restaurant.

Het Kever Winterfestijn in combinatie met Autotron Family Christmas is zaterdag 8 en zondag 9januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijs: Vanaf 12 jaar fl.17,50 gulden en kinderen van 4 tot en met 11 jaar fl.10,00 (kinderen tot en met 3 jaar gratis). Clubleden van de aanwezige clubs ontvangen op vertoon van hun ledenpas fl.5,00 korting op de toegangsprijs.

Deel: ' Kever Winterfestijn besluit Autotron Family Christmas '
Lees ook