AutoRai

4-6-2002

Kia introduceert een geheel vernieuwde Carens

De nieuwe Carens groeit met zijn nieuwe design uit tot een dynamisch en sportief ogende midi-MPV. Onderhuids herbergt hij de modernste technologie, waardoor hij tot de meest geavanceerde autos in zijn klasse gerekend kan worden.

De komst van een krachtige dieselvariant is een welkome aanvulling op het zeer brede gamma van Kia op de Nederlandse markt.

Het design van de auto is ten opzichte van zijn voorganger op talloze punten verbeterd. De nieuwe vormgeving is van de hand van Kias eigen designstudios. Het eigenwijze uiterlijk oogt vernieuwend en zal zeker ook de zakelijke rijder aanspreken. Meest opvallend is de compleet nieuw vormgegeven achterzijde en het krachtige nieuwe front.

In de markt waar de Carens zich bevindt, zijn dieselversies zeer populair. Kia ontwikkelde daarom een hypermoderne 2,0 liter common-rail dieselmotor. Deze 112 pk/ 82 kW sterke krachtbron levert hoge prestaties, terwijl het verbruik aantrekkelijk laag blijft. Ook de keus aan benzineversies is verder uitgebreid. Was er in het vorige model slechts een 110 pk/ 81 kW sterke 1,8 liter motor leverbaar, met de komst van de nieuwe Carens is er keuze uit een 105 pk/ 77 kW sterke
1,6 liter of een 126 pk/ 93 kW sterke 1,8 liter krachtbron. Zowel de dieselversie als de 1.8 liter benzinemotor zijn leverbaar met automatische transmissie.

De nieuwe Carens is een uitermate veilige auto. Standaard is dit model voorzien van airbags voor bestuurder en passagier en gordelspanners. Op de meeste versies zijn verder ABS en zij-airbags standaard.

Het comfort staat op een ongekend hoog niveau. De basisuitvoeringen zijn standaard voorzien van airconditioning, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor en achter en elektrisch verstelbare buitenspiegels. Op de luxere modellen zijn daarnaast ook items als climate control en een lederen stuurwiel standaard.

Met de compacte buitenafmetingen en de praktische ruimte binnen in de auto, is de Carens een gezinsauto bij uitstek. De achterstoelen worden in een handomdraai weggeklapt en er ontstaat een zeer praktische vlakke laadvloer voor het vervoer van de meest uiteenlopende zaken.

De nieuwe Carens staat vanaf begin september bij de Nederlandse Kia-dealers. De prijzen beginnen rond de 17.000,-.

Deel: ' Kia introduceert een geheel vernieuwde Carens '


Lees ook