Kickboksen tegen geweld


ALMERE, 20071130 -- De afgelopen maanden zijn er weer veel geweldsincidenten geweest in en rondom de middelbare scholen in Nederland. Het respect voor een ander persoon is aan het verdwijnen. Als maatschappij zijn wij op zoek naar antwoorden voor dit complexe vraagstuk. Goed bedoelde initiatieven zoals polsbandjes en stille tochten missen hun uitwerking. De beeldvorming rond deze initiatieven staan dichter bij de belevingswereld van de slachtoffers dan van de daders.

Het is de visie van kickboxing.nl dat wij doormiddel van het kickboksen instaat zijn om jongeren waarden bij te brengen op het gebied van respect en zelfbeheersing. Een getrainde kickbokser zal door het hebben van de juiste mentale instelling minder snel zelf geweld in zetten om zijn doel te bereiken en zal door het hebben van een groot zelfvertrouwen ook minder snel situaties laten escaleren zoals wij deze tegenwoordig helaas vaak zien en horen in het nieuws op radio en televisie.

Het is nu de missie van kickboxing.nl om doormidden van het aanbieden van nieuws en informatie over kickboksen een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van brede maatschappelijke problemen zoals het terugdringen van het zogenaamde "zinloos geweld" en het wapenbezit onder onze jeugd. Wij willen de jongeren laten zien dat je niet op straat hoeft te vechten om respect af te dwingen.

Om onze missie uit te kunnen voeren zoeken wij nu aansluiting bij het bedrijfsleven. Wij hebben om onze doelen te kunnen bereiken voldoende financile middelen nodig. Wij zijn dan ook opzoek naar bedrijven uit zowel het mkb als wel het grootbedrijf die willen investeren in de jeugd en daarmee ook in de toekomst.


Deel: ' Kickboksen tegen geweld '
Lees ook