KickStart Studiekeuze organiseert Studiekeuzein1dag


AMSTERDAM, 20140204 -- Dit voorjaar organiseert KickStart Studiekeuze op verschillende plekken in het land studiekeuzedagen waarbij middelbare scholieren in één dag ontdekken welke studie bij hen past. De eerste studiekeuzedag is zaterdag 8 februari in Amsterdam.

Scholieren komen onder steeds grotere druk te staan bij het maken van een keuze voor hun vervolgopleiding. De 1 mei wetgeving, het eventuele sociale leenstelsel, verder oprukkende decentrale selectie, strengere bindende studie-adviezen en hoge kosten voor een tweede opleiding zijn daar allen debet aan.

Tegelijkertijd zijn middelbare scholen genoopt om te bezuinigen. Het decanaat is daarbij een geliefde post om geld op te sparen. Zo komt het voor dat een decaan in een halve dag per week honderden scholieren moet begeleiden.

Tijd en geld zijn daarmee steeds minder beschikbaar. KickStart Studiekeuze geeft haar antwoord hierop met www.studiekeuzineendag.nl.

Tijdens een studiekeuzedag krijgen scholieren inzicht in hun interesses, persoonlijkheid, passies en talent dat wordt gematcht aan passende studies. In een ontspannen energieke sfeer werken deelnemers in kleine groepen samen onder begeleiding van coaches en studenten.


Deel: ' KickStart Studiekeuze organiseert Studiekeuzein1dag '
Lees ook