Kickstarter-project voor bluetooth bewegingsdetectie-lamp Light Eye


Bluetooth bewegingsdetectie LED lamp Light Eye haalt geld op via Kickstarter

METEREN, 20160404 -- Light Eye is een bluetooth LED-lamp met een bewegingssensor. Dankzij een Bluetooth koppeling met een smartphone of tablet houdt de lamp de omgeving goed in de gaten. Light Eye is de eerste dergelijke bewegingsdetectieledlamp die gebruik maakt van Bluetooth. Light Eye is compleet draadloos, de lamp schakelt de smartphone vanuit standby-mode in. De handige bijbehorende app is geschikt voor IFTTT, waardoor automatisch actie kan worden ondernomen wanneer de Light Eye beweging registreert.

Peter van der Glas probeert geld op te halen via Kickstarter en op die manier Light Eye (https://www.kickstarter.com/projects/1608490868/light-eye) te financieren. “Ik gebruikte tot nu toe bewegingsdetectie apps, maar kon daar slechts binnen gebruik van maken. Bovendien had ik daar altijd een stroompunt bij nodig en werkten ze ‘s avonds niet. Dit bracht me op het idee voor Light Eye, een bluetooth bewegingsdetectie ledlamp zonder vaste bedrading die uitstekend geschikt is voor zowel binnen als buiten,” aldus de initiatiefnemer van het Kickstarter-project. 

Hoe werkt Light Eye?

Light Eye combineert een ledlamp en bewegingssensor, die beiden dag en nacht werken. Zodra zich beweging voordoet zendt de Light Eye een bluetooth-signaal naar de smartphone of tablet. De Light Eye vormt in combinatie met een smartphone en de Light Eye-app een volwaardig beveiligingssysteem. Het is bovendien mogelijk een alarm af te laten gaan en foto’s of video’s te maken en die te verzenden naar een emailadres. Light Eye helpt op die manier bijvoorbeeld de diefstal van airbags uit auto’s die voor de deur geparkeerd staan te voorkomen, kan goed van pas komen op een boot, rondom het huis of zelfs in de achtertuin.

Light Eye-app

De Light Eye bluetooth bewegingsdetectielamp heeft tevens een eigen app. Het is mogelijk alerts in te stellen en automatische acties te programmeren door middel van IFTTT. Voorbeelden zijn het automatisch inschakelen van Philips Hue verlichting wanneer de Light Eye beweging registreert of het inschakelen hiervan zodra de smartphone het huis verlaat. De Light Eye en smartphone of tablet maken gebruik van een stabiele Bluetooth-verbinding. De app is beschikbaar voor zowel Android als voor iOS. 

Over Light Eye op Kickstarter

Light Eye heeft in slechts een paar dagen tijd tientallen backers aan zich weten te binden, enthousiastelingen die 35 euro doneren ontvangen een Light Eye zodra de productie begonnen is. Er worden 25 Light Eye’s verloot onder hen die Light Eye op social media promoten. Om de Light Eye in productie te kunnen nemen is er een bedrag benodigd van 80.000 euro. Volg Light Eye bovendien op Facebook (https://www.facebook.com/LightEyeAlarm) en Twitter (https://twitter.com/lighteyealarm). Indien het geld er komt zal de Light Eye waarschijnlijk vanaf november 2016 beschikbaar zijn. 

EINDE PERSBERICHT


Deel: ' Kickstarter-project voor bluetooth bewegingsdetectie-lamp Light Eye '
Lees ook