Kidstour meivakantie 'Op zoek in je pyjamabroek!'


Kasteel de Haar - 28 april t/m 16 mei 2016

HAARZUILENS, 20160413 -- Droom je graag over leuke lente uitjes? Of loop je in de vakantie het liefst de hele dag in je pyjama? Kasteel de Haar organiseert deze Meivakantie voor kinderen en hun (groot-)ouders de Kidstour ‘Op zoek in je pyjamabroek!’. Ontdek hoe de baron en hun deftige gasten vroeger dutten in het grootste en meest luxe kasteel van Nederland. Kom lekker in je pyjama, doe de fotospeurtocht en los samen met een gids het fotoraadsel op. De Kidstour ‘Op zoek in je pyjamabroek’ is dagelijks te bezoeken van donderdag 28 april t/m maandag 16 mei 2016 op Kasteel de Haar Utrecht.

[Foto: Kidstour in pyjama op Kasteel de Haar]
Klik op de foto voor hoge resolutie

Op zoek in je pyjamabroek!
Kom deze Meivakantie naar de Kidstour ‘Op zoek in je pyjamabroek!’ en ontdek alles over deftig dutten in Kasteel de Haar! Hoeveel slaapkamers heeft het grootste kasteel van Nederland? Sliep de barones als een prinses? Weet jij wat een hemelbed is? Waarom sliepen de kinderen van de baron en barones nooit bij hun ouders in het kasteel? Hoe kwam het harnas van Ridder Koenraad ’s avonds plotseling tot leven? Waarom hielp een kamenierster de grote mensen op het kasteel vroeger met aankleden? Jij hoeft jezelf niet aan te kleden, want je bent van harte welkom in je pyjama! Ga op zoek in je pyjamabroek met de speciale fotospeurtocht en los samen met een gids het fotoraadsel op…

Voor ‘Op zoek in je pyjamabroek’ geldt een toeslag van € 3,50 p.p. De Kidstour ‘Op zoek in je pyjamabroek!’ vindt dagelijks meerdere keren per dag plaats van 28 april t/m 16 mei 2016 op Kasteel de Haar Utrecht. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.kasteeldehaar.nl.

Pyjama Prijs: ‘Kruip in bed en win!’
In de Meivakantie is er een speciale Pyjama Prijs voor jonge kasteelbezoekers: doe mee aan de fotowedstrijd ‘Kruip in bed en win!’. Zet jezelf zo leuk mogelijk op de foto, deel je foto en maak kans op leuke prijzen zoals een weekendje weg met twee overnachtingen!

Hoe kun je meedoen?
Maak samen met je vader, moeder, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje een gekke, leuke of originele foto in het levensgrote bed in het kasteel. Deel je foto via Twitter, Facebook of Instagram met hashtag #deftigdutten of mail je foto (max. 2MB) naar marketing@kasteeldehaar.nl. Met jouw foto maak je kans op leuke prijzen!

Kijk hier voor meer informatie over de Pyjama Prijs en de voorwaarden.

De mooiste plekken zélf ontdekken
T/m 30 juni 2016

Voor het eerst in de geschiedenis van Kasteel de Haar kunnen bezoekers dit voorjaar zélf op ontdekkingstocht door het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Voor iedereen die liever zelf bepaalt hoe je door het kasteel loopt, waar je stil staat, waar je meer over wilt weten en waar je langer naar wilt kijken of luisteren… Klik hier voor meer informatie.

Lezing ‘Kasteel de Haar in oorlogstijd’
Van 28 april – 12 mei 2016 op alle doordeweekse dagen om 12.00 en 14.00 uur

In de aanloop naar Dodenherdenking op 4 mei verzorgt Kasteel de Haar de themalezing ‘Kasteel de Haar in oorlogstijd’ van 28 april tot en met 12 mei 2016 op alle doordeweekse dagen om 12.00 en 14.00 uur. Pim van Hest, Bachelorstudent Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en gids op Kasteel de Haar, verdiepte zich in de militaire wetenswaardigheden van Kasteel de Haar. Kijk op www.kasteeldehaar.nl voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie, openingstijden, prijzen en tickets op www.kasteeldehaar.nl.


Deel: ' Kidstour meivakantie 'Op zoek in je pyjamabroek!' '
Lees ook