Politiebericht Flevoland: Lelystad/Almere 4-10-2001 Landelijke Politiedag 13 oktober
Stafdienst Communicatie

Kijkje achter schermen op Landelijke Politiedag Veel te doen bij de politiebureaus Almere-Haven en Lelystad

ALMERE / LELYSTAD - Zowel voor volwassenen als voor kinderen is er zaterdag 13 oktober aanstaande veel te zien, te doen en te beleven in Lelystad en Almere-Haven. De politie Flevoland organiseert die dag activiteiten in het kader van de Landelijke Politiedag. Daarnaast is het voor de politie in Lelystad een mooie gelegenheid het nieuwe politiebureau aan het Zuiderwagenplein voor publiek open te stellen. In Almere-Haven kunnen bezoekers kennis maken met alle politiemensen die werkzaam zijn in Haven.

Het kan in Almere-Haven
De Landelijke Politiedag in Almere-Haven staat vooral in het teken van jeugd. Zaterdag 13 oktober kunnen belangstellenden tussen 11:00 en 16:00 uur terecht op het terrein aan de Strandweg in Almere-Haven. Het programma is zeer gevarieerd: veel te zien, veel te beleven en veel te doen. Zo kun je bijvoorbeeld geheel vrijblijvend en zonder consequenties je brommer laten controleren en een behendigheidstest doen. Je kunt je ook laten fotograferen op een echte politiemotor. En wat dacht je van een rondje in een politieboot? Verder kun je de politiepaarden bewonderen. Misschien mag je ze zelfs wel aaien. En heb je wel eens een boevenbus of een surveillancewagen van binnen gezien?
Om 12:00 uur is er een demonstratie van politiehonden; kom kijken hoe een politiehond helpt bij de aanhouding van een verdachte. De brandweer geeft om 13:30 en 15:00 uur een demonstratie. In de tent is een informatiemarkt waarbij je op al je vragen over politiewerk een antwoord kunt vinden. De politieagenten willen je graag helpen. Ook instanties als bijvoorbeeld Bureau Halt, Doorstart en Casa di Balansa zijn vertegenwoordigd. Daarnaast heeft de politie medewerking gekregen van het TV-programma Blik op de Weg. De Landelijke Politiedag wordt muzikaal opgeluisterd door De Allochtone Rappers, die via het A-project van De Schoor hun medewerking hebben toegezegd.

Spectaculaire opening in Lelystad
In Lelystad houdt de politie opendag van 12:00 tot 16:00 uur op het politiebureau Zijpestein aan het Zuiderwagenplein 1. Tijdens deze feestelijke middagdag staan kinderen en het nieuwe politiegebouw centraal. Het gebouw wordt officieel en spectaculair om 12:30 uur voor het publiek geopend. Om 14:00 uur is het tijd voor de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd waaraan schoolkinderen in Lelystad meededen. Verder zijn er nog tal van andere activiteiten voor de jeugd, net zoals in Almere. Ontmoet de politie. Wat dacht je van op een politiemotor zitten, je vingerafdruk zetten of een kijkje in de boevenbus nemen? Om 15:00 uur kun je politiehonden in actie zien. Verder een springkussen en DJ-muziek. Geïnteresseerden kunnen de hele middag terecht bij allerlei informatiestands. Daar presenteert de politie onder andere projecten rond wijkgericht werken, milieu, inbraak en verkeer. Als je bij de politie wilt komen werken, kom dan bij de opleidingsstand langs.

Volgend jaar weer andere bureaus
Dit jaar belooft het zowel in Lelystad als in Almere-Haven voor jong en oud een leuke dag te worden. Volgend jaar wordt weer bij andere politiebureaus in Flevoland aandacht besteed aan de Landelijke Politiedag.

Voor meer informatie kun je ook surfen naar www.politiedag.nl

Deel: ' Kijkje achter schermen op Landelijke Politiedag '
Lees ook