FREE FOOD FOR ALL > Debra Solomon bij KijkRuimte


AMSTERDAM, 20130215 -- Zaterdag 23 februari tussen 17.00 en 19.00 uur presenteert KijkRuimte het project 'Free food for all' van URBANIAHOEVE, Social Design Lab voor Stadslandbouw / Debra Solomon. URBANIAHOEVE legt samen met bewoners en locale initiatieven eetbare landschappen aan in de stedelijke openbare ruimte en vervangt delen van de bestaande groene infrastructuur (kijkgroen) door ecologisch en eetbaar groen: een eetbare, ecologische hoofdstructuur. Met kleinschalige projecten draagt URBANIAHOEVE bij aan de biodiversiteit, het verschonen van (vervuilde) stadsgronden en het vergroenen van de stad als geheel.

KijkRuimte heeft URBANIAHOEVE gevraagd om op basis van hun kennis en ervaring een toekomstvisie te ontwikkelen voor een Van der Pekbuurt die in haar eigen voedsel kan voorzien. Dit heeft geresulteerd is een serie posters die op zaterdag 23 februari tussen 17.00 en 19.00 uur worden gepresenteerd bij KijkRuimte aan de Van der Pekstraat 34 HS in Amsterdam-Noord. Voor geïnteresseerden ligt alleen deze dag een serie posters klaar om mee naar huis te nemen.

Urbaniahoeve bestaat uit kunstenaar Debra Solomon (artdirector en stadslandbouw), kunsthistoricus Mariska van den Berg (onderzoeker bottom-up infrastructuur) en historicus Annet van Otterloo (producent van door kunstenaars geïnitieerde stedelijke vernieuwing).

www.urbaniahoeve.nl

Praktisch:
Adres
Van der Pekstraat, 34 HS
1031 EB Amsterdam-Noord

Openingstijden
Donderdag en vrijdag 13.00 – 20.00 uur
Zaterdag 13.00 – 18.00 uur

Entree: gratis

Beeldmateriaal: https://kijkruimte.nl/pbuh/


Over KijkRuimte
KijkRuimte is een kunstproject in Amsterdam Noord van Daniela Paes Leão in samenwerking met Merel Willemsen. Het is een huis middenin de wijk waar verschillende kunstenaars en onderzoekers gedurende twee jaar werken en wonen. KijkRuimte is open voor publiek en dient als een ontmoetingsplek voor de verschillende kunst- en culturele gemeenschappen in Amsterdam Noord.

KijkRuimte wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stadsdeel Amsterdam-Noord en Ymere.


Deel: ' KijkRuimte presenteert project 'Free food for all' '
Lees ook