Persbericht Ede, 29 februari 2000

Kimberly-Clark introduceert nieuwe AIRFLEX* poetsdoeken

Kimberly-Clark brengt onder de naam WYPALL® L blauwe rollen poetsdoeken op de markt die gemaakt zijn van AIRFLEX* materiaal. Deze WYPALL® L poetsdoeken zijn geschikt voor diverse poetstaken binnen de industriële markt, de auto- en schoonmaakbranche, de horeca, de dienstverlenende sector en kantoren.

De "L" in WYPALL® L staat voor eenmalig gebruik (Limited Life). Een indexcijfer achter de naam geeft aan voor welke taak de poetsdoek geschikt is. Zo kenmerkt de WYPALL® L 35 zich door een hoog absorptievermogen en goede natsterkte. Deze poetsdoek is daarmee geschikt voor het opnemen van grote hoeveelheden vocht van vrijwel alle oppervlakken, aldus Kimberly-Clark. De WYPALL® L 20 is geschikt voor het schoonmaken van lichtvervuilde oppervlakken. De WYPALL® L AIRFLEX* poetsdoeken gaan de komende maanden een deel van het huidige assortiment KIMWIPES® Plus en KIMWIPES® Classic vervangen.

AIRFLEX* is een sterk absorberend materiaal dat door de open structuur een betere natsterkte en een hoger absorptievermogen heeft. Ervaringscijfers tonen aan dat producten gemaakt van AIRFLEX* in het verbruik een besparing opleveren.

Kimberly-Clark is een van 's werelds leidende bedrijven op het gebied van disposable tissueproducten en werkkleding. Kernbegrippen hierbij zijn effectiviteit, efficiency, hygiëne, bescherming en comfort. De divisie Away From Home levert onder meer disposable poetsdoeken (voor licht en zwaar gebruik), disposable handdoeken, handreinigingsdoeken en werkkleding en toiletsystemen. Bekende merknamen zijn KLEENEX® , SCOTT®, HOSTESS*, WORKHORSE*, WYPALL® en KLEENGUARD®. Bekende merken voor de consumentenmarkt zijn KLEENEX®, KOTEX®, HUGGIES® en PAGE®.

Deel: ' Kimberly-Clark introduceert nieuwe AIRFLEX* poetsdoeken '
Lees ook