Politie Amsterdam-Amstelland

Kind komt om bij ongeval lift
5-3-2003. Gisteravond overleed in Amsterdam-Zuidoost een 11-jarige jongen aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeluk met een lift. Het slachtoffertje was even voor halfacht met vriendjes bij de lift aan het spelen. De knaap wist met behulp van een kameraadje, via een aan de buitenzijde van de lift aanwezige noodvoorziening, de liftdeuren te openen, waarna hij op de lift klom. Plotseling kwam de lift in beweging. De jongen kwam hierdoor ten val en raakte bekneld. Zijn verwondingen waren zo zwaar dat hij ter plekke overleed. Toeteren verraadt glaasje teveel

5-3-2003. Gistermiddag hield de politie op de Geldersekade een 41-jarige automobilist uit Amsterdam aan die onder invloed was van alcohol. De bestuurder trok de aandacht van de agenten toen hij zonder enige aanleiding al rijdend veelvuldig claxonneerde. Hierop werd hij aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de man behoorlijk beschonken was. Hij werd aangehouden en meteen onderworpen aan een ademanalyse. De verdachte blies 865 ug/l. (1.95 promille) Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Ook kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.

---

Te hard? Rijbewijs kwijt

5-3-2003. Gistermiddag rond kwart over twee reed een 28-jarige automobilist 54 kilometer te hard over de ringweg A10. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij moest alternatief zijn weg vervolgen.

---

Verkeerscontrole Noord

5-3-2003. Het wijkteam Waddenweg heeft gisteravond tussen zeven en elf uur op de Purmerweg en het Buikslotermeerplein een verkeerscontrole gehouden. Bij 245 mensen werd een alcoholtest gedaan. Drie bestuurders, waaronder een fietser, werden aangehouden omdat ze teveel alcohol genuttigd hadden. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet bij zich hebben van het rij- en kentekenbewijs en het niet gebruiken van de autogordel.
---

Hennepplantage aangetroffen

5-3-2003. In een woning aan de Diemerkade is gistermiddag een hennepplantage aangetroffen. Er werden ruim 1000 planten in beslag genomen. Deze zullen worden vernietigd.

---

Motorfiets inleveren

5-3-2003. Gistermorgen heeft een 30-jarige motorrijder zijn motorfiets moeten inleveren nadat hij 159 kilometer reed over de A2. De snelheidsduivel overschreed de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur dus ruim. Hij had niet in de gaten dat hij door een onopvallende surveillanceauto van het wijkteam Autosnelwegen werd gevolgd. Het rijbewijs van de man zal worden ingevorderd.

---

Winkel overvallen

5-3-2003. Gistermiddag tussen kwart over vier en halfvijf, hebben twee mannen een winkel aan de Burgemeester Roëllstraat overvallen. Daarbij werd het aanwezige personeel bedreigd met een mes en een vuurwapen. De overvallers hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt en zijn er vervolgens vandoor gegaan.

---

Vermist Dario Britvec

Deel: ' Kind komt om bij ongeval lift in Amsterdam-Zuidoost '




Lees ook