Korps: Groningen, plaats: diverse 28-07-2001
Politiebericht Groningen
zaterdagochtend 28 juli 2001

Dagelijkse berichten

Opende: kind verdronken in zwemplas
Een 5-jarig jongetje uit Twijzelerheide is vrijdagmiddag verdronken in de zwemplas Strandheem te Opende. Het jongetje was omstreeks 16.00 uur zoek geraakt op het terrein van de plas. Samen met andere bezoekers van de plas werd het terrein afgezocht en vervolgens werd door middel van een menselijke keten het water afgezocht. Hierbij werd het kind in het water aangetroffen en met spoed door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis te Groningen. Daar bleek het jongetje reeds te zijn overleden.

Ontswedde: motorrijder loopt ernstig beenletsel op Een 40-jarige motorrijder uit Bourtange liep vrijdagmiddag bij een botsing met een personenauto ernstig letsel aan beide benen op. De man zag te laat dat een 38-jarige automobiliste op de 2e Barlageweg voor gesorteerd stond om af te slaan. De motorrijder botste achterop de stilstaande auto en kwam hierop in de berm tot stilstand. De man is naar een ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Veendam: inbrekers betrapt
Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte afgelopen nacht bij een garagebedrijf aan de Drieborgweg een tweetal inbrekers. De beide verdachten zaten op het dak van het bedrijf en waren bezig een gat in het dak te maken. Toen de beveiligingsman de politie waarschuwde zagen de daders kans te vluchten. Op het dak werd een tas met gereedschap gevonden. In het dak zat inmiddels een fors gat waardoor het regenwater met bakken naar binnen stroomde. Uit het bedrijf is vermoedelijk niets weggenomen.

Muntendam: auto op tuinbank geparkeerd
Afgelopen nacht trof de politie op een gemeentelijk bank aan de Burgemeester Venemastraat een personenauto aan. De bestuurder bleek echter niet meer aanwezig en deze was volgens getuigen te voet gevlucht. Een onderzoek naar de verantwoordelijke man leverde niets op. De auto werd in beslag genomen en afgevoerd naar het politiebureau.

Groningen: irritante man aangehouden voor belediging Op de Gelkingestraat heeft de politie afgelopen nacht een 21-jarige stadjer aangehouden. De man achtervolgde twee surveillerende agenten via het Zuiderdiep de Gelkingestraat in. Hierbij riep de man allerlei verwensingen naar de politiemensen. Op een bepaald moment begon hij de agenten uit te schelden en te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is militair en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Groningen: garagebox uitgebrand
Achter enkele woningen aan de Gorterlaan brandde vrijdagavond een garagebox geheel uit. De brandweer moest de fel brandende garage met enkele forse stralen blussen. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Groningen: voetganger aangereden op oversteekplaats Vrijdagavond werd een 17-jarige jongen uit Winsum op de Europaweg aangereden door een 26-jarige automobiliste uit Hellum. Het slachtoffer stak plotseling de rijbaan van de Europaweg op, terwijl het verkeer groen licht had. De vrouw kon de jongen niet meer ontwijken en schepte hem. Hij moest met enkel letsel worden opgenomen in een ziekenhuis.

Groningen: weigering blaastest
Een 38-jarige vrouw uit Groningen weigerde afgelopen nacht alle medewerking aan de politie toen zij een blaastest moest afleggen. De vrouw bleek op de Paddepoelsterweg een geparkeerd staande auto en een boom te hebben aangereden, maar was zonder stoppen doorgereden. Agenten zagen de vrouw op de ringweg rijden. Een gegeven stopteken negeerde zij en ook op het blauwe zwaailicht werd niet gereageerd. Uiteindelijk zagen de agenten op de Emingaheerd kans haar te dwingen om te stoppen. Toen ze moest blazen weigerde ze dit. Haar auto werd aan het bureau geplaatst en het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Na verhoor is ze weggestuurd.

Groningen: doorrijden na ongeval
Een 39-jarige man uit Winschoten is vannacht op de weg naar Kolham aangehouden. De man botste op de Bornholmstraat met zijn auto tegen een lichtmast en een waarschuwingslicht van de Gideonbrug. Hierna reed de man zonder stoppen met een zwaar beschadigde auto verder. Getuigen gaven het kenteken van de auto aan de politie door en na een korte zoektocht kon de man vlak voor Kolham worden gestopt. De man kreeg een proces verbaal en zijn auto werd aan het bureau geplaatst.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ct/m)

Deel: ' Kind verdronken in zwemplas Opende '
Lees ook