Ingezonden persbericht


Persbericht, februari 2007<

Kinder activiteiten in de carnavalsvakantie

Kinderen zijn van harte welkom in het Noordbrabants Museum tijdens de carnavalsvakantie. Ze kunnen de oude binnenstad van 's-Hertogenbosch beter leren kennen aan de hand van het Bossche moordspel of deelnemen aan de gratis rondleidingen Wat gebeurt er achter die muren? of een bezoek brengen aan de tentoonstelling Molens. Bovendien is het museum gratis toegankelijk voor kinderen tot 18 jaar. Dus kom tijdens de carnavalsvakantie naar het Noordbrabants Museum!

Het Bossche moordspel (10-12 jaar)

Aan de hand van een oud politiedossier lossen de kinderen 5 moorden op die plaatsvonden in de binnenstad van 1497-1817. In dit dossier of boekje staan oude krantenberichten over de moorden maar ook pasfoto's van de mogelijke daders en foto's van de moordlocaties, wapens en meer weetjes over de omstandigheden. Spelenderwijs leren kinderen meer over de geschiedenis van 's-Hertogenbosch. Dit Bossche moordspel is voor ? 1,50 verkrijgbaar in de museumwinkel van het Noordbrabants Museum.

Wat gebeurt er achter die muren? (6-12 jaar)

Kinderen kunnen tijdens de voorjaarsvakantie, op 21, 22 en 23 februari om 14:00 uur, deelnemen aan de rondleiding Wat gebeurt er achter die muren? Een eerste kennismaking met het museum voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Niet de kunst, maar juist al die onopvallende museumzaken staan centraal. Plaatsen reserveren op telefoonnummer 073-6877877. Toegang en deelname is gratis voor kinderen, begeleiders betalen alleen de toegangsprijs tot het museum.

Tentoonstelling Molens

Molens is een bijzonder leuke tentoonstelling voor jonge bezoekers. Door de tentoonstelling loopt een speciale route, die leidt langs allerlei objecten, touchscreens en doe-elementen. De route wordt aangegeven met bordjes. Op deze bordjes staan gekke en speciale weetjes over molens. Bij de route hoort een molenboekje, vol grappige vragen en leuke spelletjes dat gratis verkrijgbaar is voor kinderen bij de balie van het museum. Door het beantwoorden van deze vragen en spelen van de spelletjes komen de jonge bezoekers van alles te weten over de oude en nieuwe molen.

Zie voor meer informatie over het museum www.noordbrabantsmuseum.nl

Het Noordbrabants Museum is gesloten tijdens Carnaval, maar daarna op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10:00-17:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00-17:00 uur.

Aan de redacties:

Voor meer informatie of het bestellen van beeldmateriaal kunt u telefonisch contact opnemen met Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl of Charissa Wirken, tel. 073-6877807 of per e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.


Deel: ' Kinder activiteiten Noordbrabants Museum in de carnavalsvakantie '
Lees ook